Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Těhotná žena vyvázla z nehody bez zranění 

Ve čtvrtek 18. listopadu 2010 policisté náchodského regionu zaevidovali 13 nových spisů. Začali se zabývat 3 novými trestnými činy a vyjížděli prošetřovat 9 nových přestupků.
 
Během čtvrtečních 24 hodin se na linku tísňového volání obrátilo 37 volajících. Z tohoto počtu se policisté věnovali 24 oznámením, které vyhodnotili jako předmětné pro policejní práci. Zbývajících 13 volání zařadili mezi telefonáty nevyužitelné.
 
Kromě nových událostí policisté také dokončovali vyšetřování na starších případech. Například úspěšně zakončili již loňský případ krádeže platební karty a následného odčerpání finanční hotovosti 80.000 korun z účtu okradeného muže z Police nad Metují. V těchto dnech policisté ze skutku obvinili 41letého muže z Police nad Metují.
 
Jaroměřští policisté zase zjistili, kdo před měsícem odcizil jízdní kolo z chodby činžovního domu v Josefově. Pachatel si tehdy přivlastnil horské jízdní kolo Kellys v hodnotě 7.000 korun. S mužem policisté zahájili zkrácené přípravné řízení pro přečin krádeže.
 
Policisté z obvodního oddělení v Polici nad Metují přijali trestní oznámení na jednoho neplatícího tatínka. Muž z vedlejších Teplic nad Metují zapomíná již rok a půl řádně platit soudem stanovené výživné na své dvě nezletilé děti. Do dnešního dne jim dluží k rukám matky více než 17.000 korun.
 
Celostátně hledaného mládence, kterému se nechce pobývat ve výchovném zařízení, a proto byl na útěku, zadrželi krátce po páté hodině odpoledne policisté v Broumově.
 
Dopravní policisté vyjížděli ke dvěma dopravním nehodám. První se stala před desátou hodinou v Jaroměři. Ač vypadala nejprve hrozivě a zasahoval u ní i vrtulník, nakonec skončila bez zranění.
 
Při nehodě řidička osobního automobilu VW Passat ve vyšším stupni těhotenství  jedoucí ulicí Svatopluka Čecha ve směru od Josefova z dosud nevyjasněných příčin na přímém úseku vyjela do protisměrné části vozovky. Řidičcese pravděpodobně udělalo nevolno. V protisměru se nejprve bočně střetla s dvěma protijedoucími vozidly, pak vjela vpravo mimo vozovku, narazila do dřevěné lavičky, do zaparkovaného vozu a pak se automobil přední částí zastavil o zděné oplocení.
 
Přivolaný vrtulník těhotnou řidičku transportoval na vyšetření do fakultní nemocnice v Hradci Králové, kde byla žena ponechána na pozorování. Ostatní účastníci nehody z poškozených automobilů vyvázli bez zranění. Celková hmotná škoda na všech automobilech a objektech byla vyčíslena na 118.000 korun. Dopravní nehoda je nadále v šetření dopravní policie.
 
por. Bc. Eva Prachařová
19. 11. 2010

vytisknout  e-mailem