Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Čtvrtek patřil spíše ke klidným dnům  

Během čtvrtka 27. května 2010 zaevidovali náchodští policisté celkem 6 nových spisů, z tohoto počtu byly 2 trestné činy, 2 přestupky a dva spisy se týkaly jiných záležitostí než trestních.
 
Na bezplatnou linku tísňového volání 158 se v průběhu čtvrtka 27. května 2010 dovolalo celkem 33 občanů. Méně než polovina telefonátů, tedy 15, vyhodnotili policisté jako volání využitelná a dále se jimi zabývali, ostatních 18 telefonátů se netýkalo policejní práce.
 
Vloupání do objektu dílny v Náchodě prošetřují policisté z náchodského obvodního oddělení.   V době od středy 26. května od půl třetí do čtvrtka 27. května 2010 do půl jedenácté zatím neznámý pachatel vypáčil dřevěná prkna vyplňující okno do skladu elektrodílny, odkud odcizil deset balíků nerezových pásů k výrobní lince o celkové váze asi 100 kilogramů a pět pětimetrových nerezových trubek o hmotnosti 150 kilogramů, dále pak odcizil trafostanici. Celkem tak napáchal škodu za téměř 10.000 korun. Policisté po zloději nadále pátrají.
 
Hned tři případy zanedbání povinné výživy řešili včera policisté na třech obvodních odděleních Náchodska. V Novém Městě nad Metují, v Polici nad Metují a v Jaroměři jsou tatínkové podezřelí z neplacení alimentů a na své děti tak celkem dluží částku vyšší než 60.000 korun.
 
Dopravní policisté včera (27. května 2010) hned brzo vyjížděli k jedné hlášené dopravní nehodě do Nového Města nad Metují. Řidič jedoucí s osobním vozidlem ve směru od Černčic na centrum Nového Města nad Metují chtěl odbočit na místní komunikaci. Dal levý ukazatel změny směru jízdy a začal odbočovat vlevo. V tu chvíli jej však začalo předjíždět jiné vozidlo, které jelo ve stejném směru. Vozidla se postupně srazila předními rohy a pak zadními rohy a odbočující vozidlo bylo ještě odraženo na oplocení firmy a tam zůstalo stát. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Alkohol u řidičů policisté vyloučili dechovou zkouškou. Vzniklá škoda je odhadována na 180.000 korun.
 
nprap. Jana Pecoldová
28. 5. 2010

vytisknout  e-mailem