Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Naftu čerpali zadarmo, za pět prstů 

Během středy 12. srpna 2009 policisté náchodského regionu zpracovali 18 nových spisů, z toho 5 spisů se týkalo nových trestných činů a 12 spisů nových přestupků. Jeden spis vyřizoval netrestní záležitosti.
 
Na linku tísňového volání 158 se tento den obrátilo 35 občanů. Dvě třetiny volání tentokrát policisté vyhodnotili jako využitelná volání. Dvacet čtyři občané volali tísňovou linku oprávněně a policisté se jejich telefonáty zabývali, zbývajících jedenáct volání zařadili mezi telefonáty nevyužitelné.
 
Trestné činy se kromě již obligátních krádeží a vloupání do nejrůznějších objektů ve středu týkaly také podvodů či dopravy.
 
Trestnou činnost specifického charakteru, která se opakovala ještě i v dalších obvodech, zaznamenali jako první policisté z České Skalice. Před šestou hodinou ráno přijali oznámení o krádeži nafty z nákladního automobilu. Zloděj přeřízl palivovou nádrž nákladního automobilu Iveco, zaparkovaného v oploceném objektu, kam předtím nezjištěným způsobem vnikl, a odčerpal z něj 70 litrů nafty. Další oznámení následovalo vzápětí, dalších 100 litrů stejné pohonné hmoty odčerpal po odtržení víčka nádrže z Liazky, odstavené v jiném objektu.
 
Dopoledne pak dostali hlášení o ukradené naftě i policisté v Jaroměři. Pachatel zřejmě na své zlodějské pouti pokračoval směrem k Hradci Králové. Zastavil se přitom ve Chvalkovicích, v místním zemědělském družstvu. Násilím vnikl do skladů a ze zaparkovaných strojů, z vysokozdvižného vozíku Desta a traktoru Zetor odčerpal dalších 100 a 35 litrů. Celkem tak policisté zlodějovo řádění vyčíslili na 12.000 korun.
 
Na své osobní věci si nedával dostatečný pozor muž, který den předtím (v úterý 11. 8. 2009) cestoval vlakem z Náchoda do Hronova. Nahlásil, že mu někdo při cestě vlakem odcizil peněženku s finanční částkou 4.500 korun, platební kartou a doklady. Policisté po zloději pátrají, zjištění pachatele s takovým zpožděním, bude ovšem velmi obtížné.
 
Radost z policistů asi neměli motoristé, kteří se nechali příliš unést rychlostí svého vozu. Dopravní policisté společně s místní hlídkou v dopoledních hodinách kontrolovali řidiče v Jaroměři. Třem z nich uložili v blokovém řízení pokutu za překročení nejvyšší povolené rychlosti, za 23 km nad limit 2.500 korun, za 13 kilometrů nad limit v obci 1000 a za stejný prohřešek v hodnotě 15 kilometrů nad povolenou hranici také 1000 korun.
 
 Dopravní policisté se ve středu zabývali jedinou dopravní nehodou, ještě k tomu staršího data. Pravděpodobně v úterý 11. 8. 2009 někdo ve vilkové čtvrti v Novém Městě nad Metují dosud nezjištěným vozidlem poboural plot zahrady domu a ujel. Majiteli domu přitom na oplocení způsobil škodu 5.000 korun. Dopravní policie motoristu-piráta hledá.
 
por. Bc. Eva Prachařová
13. 8. 2009

vytisknout  e-mailem