Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Tragická nehoda u Jaroměře 

Během středy 29. července 2010 zaevidovali náchodští policisté celkem 16 nových spisů, z tohoto počtu bylo 7 trestných činů a 8 přestupky. Jeden spis se týkal jiných záležitostí.
 
Na bezplatnou linku tísňového volání 158 se v průběhu středy dovolalo celkem 50 občanů. Méně než polovina telefonátů, tedy 22, vyhodnotili policisté jako volání využitelná a dále se jimi zabývali, ostatních 28 telefonátů se netýkalo policejní práce. Policisté však většině těmto volajících poradili, kam se mají obrátit, či jak mají dál postupovat.
 
Do dlouho neobývané chaty na Hronovsku se pokusil vloupat neznámý zloděj.  Vylomil dřevěnou lištu okenice v zadním traktu chaty, pak vlezl dovnitř. Nic neodcizil a stejnou cestou vylezl ven. Majiteli ale napáchal škodu na vypáčené liště. Policisté z Obvodního oddělení policie Hronov včera případ zadokumentovali a po zloději nadále pátrají.
 
Jinou chatu, tentokrát na Broumovsku, navštívil zřejmě sběratel trofejí. Nezvaný host rozbil skleněnou výplň vchodových dveří, vnikl do rekreační chaty a kradl. Z chaty si ukradl notebook a vysoce ceněné trofeje daňka a muflona. Majiteli tak způsobil škodu za téměř 120.000 korun. Policisté po pachateli pátrají. (Viz článek)
 
Terčem zloděje se také stala škola na Policku. Ten nešel o prázdninách do školy na doučování, ale krást. Rozbil okno a ze školní družiny dětem ukradl CD přehrávač. Škoda na ukradeném přístroji i na poškozených dveří je odhadována na 3.000 korun.
 
Neznámý zloděj se vloupal do půjčovny nářadí. Nářadí si nepůjčil jako ostatní slušní lidé, ale prostě ho společně s firemním vozem ukradl. Náchodské firmě tím způsobil škodu odhadovanou na 100.000 korun.
 
O nářadí byl zájem i na Jaroměřsku. Přímo z novostavby ze zamčené dřevěné bedny, opatřené visacím zámkem, ukradl neznámý poberta několik brusek. Napáchaná škoda je odhadována na 20.000 korun.
 
Na Jaroměřsku zmizely z památníku II. světové války pamětní desky. Pravděpodobně už koncem června zmizelo šest bronzových desek o celkové váze cca 120 kg.  Krádež policistům z obvodního oddělení v Jaroměři nahlásili  až včera  a policisté začali pátrat po pachateli.
 
Policisté z Obvodního oddělení policie Náchod včera vypátrali 44letého hledaného muže. Policisté po muži pátrali v souvislosti s dopravní nehodou ze dne 7. června 2010 v Náchodě. (O této nehodě jsme vám v minulosti psali.) Výše uvedený muž je podezřelý ze spáchání této nehody.
 
Dopravní policisté včera vyjížděli ke třem dopravním nehodám. Jedna z nich bohužel dopadla tragicky.(Viz článek)
 
Před obchodním centrem v Polici nad Metují došlo včera mezi 10.30 a 10.45 hodin k dopravní nehodě, sice bez zranění, ale viník ujel. Dosud nezjištěný řidič s nezjištěným vozidlem poškodil zaparkované vozidlo Škoda Felicia. Pokud jste se stali svědky této nehody, volejte, prosím na Dopravní inspektorát Policie ČR na číslo 974 534 251 nebo na bezplatnou linku tísňového volání číslo 158.
 
nprap. Jana Pecoldová
29. 7. 2010
 

vytisknout  e-mailem