Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Slunečníky zmizely 

V úterý 9. června 2009 se policisté náchodského regionu zabývali 16 novými spisy. Prošetřovat začali 9 nových trestných činů a 5 přestupků.
 
Úterý nevybočilo z běžného rámce policejních činností. Policisté se zabývali zejména krádežemi drobnějšího i většího rozsahu a přestupky ze sféry majetkové a občanské.
 
Policejní útvar v Jaroměři první případ zaznamenal již 45 minut po začátku nového dne. Muž ohlásil, že ho nějaké osoby napadly na chodníku před místním hotelem, odcizily mu peněženku s doklady a finanční hotovostí okolo deseti tisíc korun. Policisté po příjezdu  našli už jen okradeného muže, zloději se stihli vypařit. Hlídka provedla šetření na místě a po pachatelích krádeže pátrají.
 
Náchodská policejní hlídka hned po sedmé hodině ráno vyjížděla k jedné z místních restaurací, kde po příchodu do práce zjistili, že jim venku na zahrádce chybí tři velké slunečníky s logem Primátora v hodnotě 15.000 korun. Policisté místo ofotografovali a po pachateli krádeže začali pátrat.
 
Hronovská policejní hlídka o hodinu později vyrážela k vykradenému automobilu. Z nákladového prostoru majiteli zmizelo tabákové zboží za devět tisíc korun. Po zloději policisté pátrají.
 
Policisté v Červeném Kostelci přijali oznámení o majetkové trestné činnosti o půl hodiny později, o půl deváté. V jedné z místních prodejen objevili, že je kdosi poctil nezvanou návštěvou. Vstup dveřmi se mu napoprvé nezdařil, tak to zkusil oknem, tam již byl úspěšnější. Nasoukal se dovnitř větracím okénkem a pak už jen kradl. Z nezajištěné kasy odcizil několik tisíc a stejným způsobem opět zmizel. V případě dopadení zloději hrozí až dva roky za mřížemi nebo peněžitý trest.
 
Broumovští policisté si posvítili na nezodpovědného tatínka. Na obvodní oddělení se dostavila maminka a ohlásila, že její bývalý druh jí na výživném na jejich syna dluží od října roku 2008 do současnosti částku 11.000 korun. Policisté se začali případem zabývat. Neplatícímu otci hrozí až roční pobyt v chládku.
  
Dopravní policie zaznamenala v úterý 9. 6. jednu dopravní nehodu. Naštěstí skončila bez jakéhokoliv zranění a policisté ji vyřídili hned na místě. Nehoda se stala v deset hodin dopoledne v Náchodě na Pražské ulici před jedním z přechodů pro chodce. Řidička osobního vozu zastavila před přechodem a dávala přednost chodci, za ní jedoucí řidič nákladního vozu nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do zadní části osobního automobilu. Při nehodě vznikla hmotná škoda v přibližné výši 70.000 korun. Alkohol byl vyloučen u obou účastníků dechovou zkouškou. Viníkovi nehody, řidič nákladního vozu policisté uložili pokutu ve výši 1000 korun.
Por. Bc. Eva Prachařová
10. 6. 2009

vytisknout  e-mailem