Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Celostátně hledaní se neschovali 

Úterý 4. 8. 2009 přineslo policistům náchodského regionu 26 nových spisů. Začali vyšetřovat 9 nových trestných činů a zabývali se 15 přestupky. Dva spisy se týkaly netrestních záležitostí.
 
Během úterních 24 hodin se na linku tísňového volání obrátilo 31 volajících. Jen o něco více než polovina se jich dovolala správně a policisté jim mohli pomoci či poradit. Zbývajících 14 volání policisté vyhodnotili jako jim nepříslušící či nevyužitelná.
 
Trestná činnost pachatelů, kterou policisté nově zaevidovali, se týkala jak majetkové oblasti, tak lidských vztahů. Přestupky, které řešili muži zákona na obvodních odděleních, pak souvisely s drobnými krádežemi nebo porušováním občanského soužití.
 
O půl sedmé ráno vyjížděli hronovští policisté společně s kriminalisty na nahlášenou krádež nakladače. Zloději z areálu jedné z místních firem ukradli kolový nakladač JCB v hodnotě jednoho miliónu korun – viz článek.
 
Policisté z Police nad Metují po sedmé hodině přijali oznámení o vloupání do zaparkovaného osobního vozu Honda Civic. Zjevné výzvě neodolal dosud neznámý lapka. Zloděj v noci z pondělí 3. na úterý 4. 8. 2009 rozbil skleněnou výplň u řidiče a odcizil ze sedadla volně položenou kabelku s doklady a kreditní kartou. O kus dál se pak ještě buďto stejný pachatel řídil podle přísloví, že s jídlem roste chuť, a posloužil si stejným způsobem autorádiem a benzínem z opodál zaparkovaného Fiatu Punto, nebo takto řádil ještě jiný zloděj. Po pachateli či pachatelích, kterým za krádež vloupáním hrozí až dvouletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest, policisté pátrají.
 
Hronovští policisté si posvítili na chlapíka, který se vyhýbal nástupu výkonu trestu. V  termínu stanoveném soudem se odsouzený muž do věznice sám nedostavil, tak si pro něj jednoduše posvítila policejní eskorta. Přímo na ulici policisté v dopoledních hodinách jedenadvacetiletého místního mladíčka zadrželi a už jej nepustili. Téhož dne jej předali až za brány vazební věznice v Hradci Králové.
 
Hledaného muže, který se dostal do křížku se zákonem, vypátrali také policisté z Červeného Kostelce. Šestapadesátiletého muže sháněli kriminalisté z Bruntálska, policisté s ním provedli požadované služební úkony a poté jej opět propustili na svobodu.
 
V úterý polciisté neřešili ani jednou dopravní nehodu.
por. Bc. Eva Prachařová
29. 7. 2009

vytisknout  e-mailem