Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Ukradli z dílny veškeré nářadí 

Ve čtvrtek 22. ledna 2008 policisté náchodského regionu zaevidovali 24 nových spisů. Do statistik si připsali 16 nových trestných činů, 4 přestupky a 4 obyčejná čísla jednací.
 
Trestná činnost, kterou se zabývali, byla z drtivé části z majetkové oblasti. Policejní hlídka v Jaroměři vyjížděla již v ranních hodinách k nahlášenému vloupání do místní prodejny elektromateriálu. Zloděj tam rozbil okno u skladu a tam odcizil jeden elektrický konvektor v hodnotě 1.300 korun. Přibližně stejnou škodu natropil při násilném vniknutí dovnitř. V případě dopadení mu hrozí za krádež vloupáním až dvouletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest.
 
Broumovští strážci zákona hned po ránu přijali oznámení o vloupání do dvou firem v Soukenické ulici. Pachatel či pachatelé postupně násilím vnikli do obou objektů, prohledali je a kradli. V první firmě příliš zloději neuspěli, podařilo se jim najít jen 150 korun v hotovosti, zbylé věci v kancelářích pak zřejmě nepovažovali za použitelné. Druhá firmě bohužel dopadla hůře, tam nezvaní noční návštěvníci doslova vybílili celou dílnu. Odcizili profesionální stavební nářadí a nástroje jako sekací kladivo a další. Celková škoda, kterou zloději způsobili, se tak vyšplhala na téměř 100.000 korun. Po pachatelích, kterým v případě dopadení hrozí až tříletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest, policisté pátrají.
 
Policisté z obvodního oddělení v Polici nad Metují odpoledne vyjeli k nahlášenému vloupání do nákladního vozu Iveco, který majitel zaparkoval na dvoře v Nádražní ulici a ze kterého mu kdosi během dvaceti minut odcizil uložené věci. Pachatel nezjištěným způsobem vnikl kabiny do vozu a sebral z něj sportovní batoh a finanční hotovost ve výši přibližně 30.000 korun. Po zloději policisté pátrají. V případě dopadení může jít až na dva roky za mříže nebo mu soud uloží peněžitý trest.
 

Náchodští policisté pátrají po drzém zloději, který okradl motoristu zatímco si vyměňoval kolo. Zloděj majitele okradl o téměř třicet tisíc korun. Policejní hlídka v Jaroměři o půl čtvrté vyjížděla na autobusové nádraží, kde dosud nezjištěný zloděj okradl sedmnáctiletou dívku, čekající na autobus. Jednoduše přistoupil k dívce, řekl si o její peněženku a pak jí ji sebral kapsy a odešel. Když dívka požadovala vrácení, vyndal z ní částku 150 korun, peněženku vrátil a odešel. Drzému pobertovi po dopadení hrozí za krádež při sobě až dvouletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest.

por. Bc. Eva Prachařová

vytisknout  e-mailem