Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Klíče v zámku zvenčí přivábily zloděje 

Během středy 28. října 2009 policisté náchodského regionu zpracovali 22 nových spisů, z toho 19 spisů se týkalo nových trestných činů a 3 spisy nových přestupků.
 
Na linku tísňového volání 158 se  ve středu obrátilo 42 občanů. Celkem 27 volání policisté tísňové linky vyhodnotili jako telefonáty zbytečné. Ostatních 15 volání mělo souvislost s prací policie a policisté se telefonáty dále zabývali.
 
Z množství trestných činů policisté řešili nejen majetkové delikty, ale trestné činy násilného nebo hospodářského charakteru.
 
Poměrně neobvyklý způsob vykradení osobního automobilu zaznamenali policisté z obvodního oddělení v České Skalici, které o půl sedmé ráno přivolal motorista ke svému vozu. Muž, který si v jedné z okolních obcí nechal automobil zaparkovaný venku na ulici před domem, se bohužel heslem „Auto není trezor“ neřídil. V autě si přes noc nářadí a bundu s doklady a platebními kartami v kapsách. Lákadla v podobě odložených věcí využil dosud nezjištěný zloděj, který si otevřel okno u řidiče krumpáčem. Na odcizených věcech vznikla asi dvou a půl tisícová škoda, na firemním automobilu zhruba šestinásobná, asi 13.000 korun.
 
Ranní výjezd absolvovala také policejní hlídka v Polici nad Metují, která vyrážel k pokusu o vyloupení rodinného domku ve Žďáru nad Metují. Více čtěte v článku Navrtávač neuspěl.
 
Zloděj v Náchodě v noci úterý na středu si pojistil, aby na něj nesvítilo. Nejprve u vyhlídnutého objektu rozbil venkovní světlo, pak vypáčil dveře a vlezl dovnitř. Dostal se do dílny jedné z firem, odkud odcizil motorovou pilu v hodnotě 4.000 korun. Téměř stejnou škodu nadělal při páčení a rozbíjení.
 
Zapomnětlivého obyvatele jednoho z bytů v Jaroměři-Josefově potrestal nějaký pohotový zloděj. V časných ranních hodinách mezi třetí a sedmou hodinou si všiml, že i jednoho z bytů jsou klíče v zámku z vnější strany. Lapkovi vůbec nevadilo, když se vplížil dovnitř, že obyvatel bytu tam spí na pohovce. Z kapsy kalhot vedle jeho postele mu odcizil finanční hotovost 11.000 korun a na cestu si vzal i jeho cigarety Petra Light.
 
Dopravní policisté vyjížděli k jedné nahlášené dopravní nehodě s lehkým zraněním, která se stala v poledních hodinách v Náchodě. Motorista, který zaparkoval automobil u strany vozovky a chystal se z něj vystoupit, se zřejmě řádně nepřesvědčil o pohybu jiných účastníků silničního provozu. Otevřel dveře a zavadil jimi o zadní nosič právě projíždějící cyklistky. Ta spadla i s kolem na vozovku a utrpěla lehké poranění hlavy s nímž byla převezena na ošetření do místní nemocnice.
 
Další informace o dnešních případech z regionu čtěte v následujících článcích:
Škola zažila černou středu
Hospodo, chci dovnitř
 
por. Bc. Eva Prachařová
5. 11. 2009

vytisknout  e-mailem