Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Výběr z událostí v regionu 

Během středy 8. září 2010 přibylo policistům náchodského regionu celkem 22 nových spisů, z tohoto počtu bylo 5 trestných činů a 14 přestupky. Tři spisy se týkaly jiných záležitostí.
 
Na bezplatnou linku tísňového volání 158 se v průběhu včerejšího dne dovolalo celkem 30 občanů. Méně než polovinu telefonátů, tedy 14, vyhodnotili policisté jako volání využitelná a dále se jimi zabývali, ostatních 16 telefonátů se netýkalo policejní práce.
 
V době od začátku června 2010 do včerejší středy odcizil neznámý pachatel ze skladu sena z šesti ventilátorů statory elektromotorů. Majiteli tak způsobil škodu  více než 40.000 korun. Policisté po pachateli nadále pátrají.
 
Během včerejších odpoledních hodin se neznámý pachatel vloupal do zaparkovaného vozidla na Broumovsku. Zloděj nejprve rozbil nějakým předmětem boční okno u řidiče. Pak se natáhl dovnitř a ze sedačky spolujezdce odcizil bundu s  peněženko. Majiteli  způsobil škodu  téměř 3.000 korun.
 
Jaroměřští policisté dopadli 43letého muže, kterého podezřívají z trestného činu porušování domovní svobody. Na jaře letošního roku vnikl přes nezajištěné balkonové dveře do bytu a počínal si tam jako doma. Teď mu za nelegální návštěvu hrozí až dva roky za mřížemi.
 
Včera odpoledne vyjížděla hlídka z Obvodního oddělení policie Náchod na Dobrošovský kopec. Majitel jedné z chat policistům nahlásil poškození věcí u své chaty. Vandal řádil u chaty jak pominutý. U posezení vedle chaty postupně poškodil plynový sporák, dřevěné židle, hrnce a talíře. Majitel škodu předběžně vyčíslil na 15.000 korun. Po vandalovi začali policisté ihned pátrat.
 
Hned dva případy tatínků, kteří si neplnění povinnosti a neplatí na své děti alimenty, zaznamenali včera policisté na Obvodním oddělení policie v Novém Městě nad Metují. V prvním případě otec z Novoměstska nedbal pravomocného rozhodnutí Okresního soudu v Náchodě. K rukám matky na své dítě do dnešního dne dluží  20.000 korun. Tento případ policisté řeší v tzv. zkráceném přípravném řízení. Druhému otci, cizinci, také zahraniční soud stanovil pravidelně přispívat na své dítě. Tuto povinnosti si však neplní a k rukám matky do dnešního dne dluží (po přepočtu měny) více než 250.000 korun. Tento případ policisté zadokumentovali a celý spis bude postoupen do vlasti otce.
 
Náchodští policisté včera odpoledne vypátrali 39letého muže, který byl v celostátním pátrání. Muž po vypátrání dobrovolně následoval policejní hlídku až k Okresnímu soudu v Náchodě.
 
Policisté náchodského regionu včera vyjížděly pouze k jedné hlášené dopravní nehodě. Nehoda se stala v Červeném Kostelci. (Viz článek)
 
nprap. Jana Pecoldová
9. 9. 2010

vytisknout  e-mailem