Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Kapsáři neznají hranic  

Během pondělního dne 10. 5. 2010 a noci zpracovali na policejních služebnách v náchodském regionu 14 nových spisů, 6 spisů se týkalo nových trestných činů a 6 spisů nových přestupků. Dva spisy se týkaly jiných záležitostí.
 
Na linku tísňového volání 158 se v pondělí obrátilo celkem 26 volajících. Policisté jako využitelná volání tentokrát vyhodnotili více než polovinu, 15 telefonátů. Ostatních 11 volání zařadili mezi volání nevyužitelná.
 
Neznámý pachatel vyloupil sklep rodinného domu v obci sousedící s Náchodem. Nejprve ohnul boční kování okénka, které slouží k zajištění okna vedoucího do sklepní místnosti domu, vnikl dovnitř a ze sklepa ukradl motorovou pilu Oleomac oranžové barvy. Majiteli tak napáchal škodu za téměř 3.000 korun. Policisté po zloději nadále pátrají.
 
Osobní motorové vozidlo zaparkované v době od 9. 5. 2010 odpoledne do 10. 5. 2010 do tří hodin se stalo terčem zloděje. Ten rozbil malé okno pravých zadních dveří vozu a ukradl autorádio Sencor, dvacet nosičů CD s hudbou a vůni do auta s náplněmi. Napáchal tak škodu za téměř 3.000 korun.
 
Kapsář využil fronty před pokladnou v nákupním centru v Jaroměři a nakupující ženě z kabelky vytáhl peněženku s finanční hotovostí a platební kartou. Obdobných případů přibývá, kapsáři okrádají nejen v nákupních centrech, v dopravních prostředcích, ale i na tržnicích, a to tržnicích tuzemských i zahraničních. Jen za sobotu 8. 5. 2010 zaevidovali náchodští policisté tři případy okradených nakupujících při nakupování za hranicemi.
 
Dopravní policisté vyjížděli včera 10. 5. 2010 ke dvěma hlášeným dopravním nehodám. Při nehodách nedošlo ke zranění osob, alkohol nebyl přítomen ani u jednoho z řidičů, odhadovaná vzniklá škoda se pohybuje okolo 110.000 korun. Divoké prase ale po střetu s vozidlem zůstalo ležet v silničním příkopu mezi Pěkovem a Broumovem.
 
 
nprap. Jana Pecoldová
10. 5. 2010
 

vytisknout  e-mailem