Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Středa bez dopravních nehod 

Během středy 18. srpna 2010 policisté náchodského regionu zpracovali 16 nových spisů, z toho 8 spisů se týkalo nových trestných činů a 7 spisů nových přestupků. Jeden spis se týkal jiných záležitostí.
 
Převažující trestná činnost se týkala především majetkových trestných činů. Přestupky, které policisté řešili, byly jak z majetkové oblasti, tak z oblasti vzájemných vztahů.
 
Během čtvrtečních 24 hodin se na linku tísňového volání obrátilo 30 volajících. Z tohoto počtu se policisté věnovali 12 oznámením, které vyhodnotili jako předmětné pro policejní práci. Zbývajících 18 volání zařadili mezi telefonáty nevyužitelné.
 
Ze zanedbání povinné výživy podezřívají jaroměřští policisté mladou ženu. Ač jí soud pravomocně určil částku, kterou má pravidelně měsíčně posílat k rukám otce dítěte, nečiní tak a na dítě k rukám otce dluží 13.500 korun.
 
Policisté náchodského regionu spolu s hasiči pokračují v prošetřování požáru neobydlené budovy v Jasenné. Přizván byl i policejní psovod se psem na vyhledávání akcelerátů hoření.
 
V noci z úterý na středu se zatím neznámý pachatel vloupal do manipulačního skladu na Broumovsku. Dostal se až do kanceláře a ukradl příruční pokladnu s finanční hotovostí. Majiteli tak napáchal škodu za více než 4.000 korun. Policisté po zloději nadále pátrají.
 
Noční zloděj si otevřel bránu, dostal se k přístřešku na pozemku u rodinného domu, překonal i lankový zámek a přivlastnil si zaparkovaný zahradní traktůrek (sekačku) a dětskou benzínovou čtyřkolku. Českoskaličtí muži zákona celý případ zadokumentovali a po zloději nadále pátrají.
 
Dopravní policisté včera nemuseli vyjíždět k žádné dopravní nehodě. O to více pak mohli dohlížet nad silničním provozen.
 
nprap. Jana Pecoldová
19. 8. 2010
 

vytisknout  e-mailem