Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Orlickoústecku

Přestupky v dopravě, odcizená RZ, ukradené kolo 

Během včerejší služby se policisté mimo jiné zaměřili na řidiče. Blokovými pokutami bylo potrestáno šestnáct přestupků. Ve třech případech si řidiči zapomněli rozsvítit světla, jedna řidička měla dokonce rozsvíceny za slunného počasí mlhovky. Ve vozidlech chyběla povinná výbava, nejčastěji lékárnička. Dále řidiči porušovali příkazovou značku ,,Stůj, dej přednost v jízdě“ a v neposlední řadě si s sebou nevozí doklady potřebné k řízení motorového vozidla.
Na Králicku se z vozidla zn. Ford ztratila již minulý týden registrační značka. Majitel včera vyhledal pomoc policistů a ti už vyhlásili po značce pátrání.
Ve středu 29. července navštívil benzínovou čerpací stanici na Vysokomýtsku nezvaný host. Když přistoupil po druhé hodině ráno k obsluze, pod pohrůžkou nožem, chtěl všechny peníze. Překvapená pokladní mu vydala částku přes deset tisíc korun. Naštěstí nikoho nezranil a s penězi v klidu odešel. Po pachateli policie pátrá a případem se i nadále zabývá.
Jízdní kolo zmizelo na Vysokomýtsku. Ani ve sklepě nebylo v bezpečí. Škoda, kterou neznámý pachatel způsobil, byla předběžně vyčíslena na deset tisíc korun. Po kole i pachateli policisté pátrají.
Ústecká nehodovka včera vyjížděla mimo jiné ke dvěma dopravním nehodám. V obou případech byla pravděpodobnou příčinou nepřizpůsobená rychlost jízdy. Třiadvacetiletá řidička nákladního vozidla zn. Renault Megane pravděpodobně nezvládla na Lanškrounsku řízení. Vyjela mimo vozovku a narazila do stromu a betonového sloupku. Naštěstí se vše obešlo bez zranění. Škoda na vozidle ale přesahuje částku sto padesát tisíc korun.
Další nehodu šetřili policisté na Žamberecku. Tam ,,někdo“ nezvládl řízení svého vozidla a poškodil kovové zábradlí a okrasné keře. Řidič z místa nehody ujel. Škoda, kterou ale způsobil, byla předběžně vyčíslena na šest tisíc korun.
por. Bc. Iveta Lehká
30. července 2009

vytisknout  e-mailem