Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Neshody, pokuty, sláma na silnici... 

Poslední prázdninový den přijali pardubičtí policisté celkem 14 oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu a zaznamenali více než čtyři desítky přestupků. Jako obvykle několik z nich projednali na místě, 18 přestupků je předmětem dalšího šetření.  Dopravní policisté se soustředili samozřejmě na dodržování dopravních předpisů. Při kontrolách udělili blokovou pokutu celkem 8 řidičům za nesprávný způsob jízdy, 12 řidičů se nejspíš „zapomnělo“ připoutat bezpečnostním pásem, pro technický stav vozidla byl pokutován jeden řidič a další tři byli přistiženi při drobných přestupcích v dopravě.

Skupina dopravních nehod vyjížděla ke čtyřem oznámeným dopravním nehodám. Předpokládaný zmatek na silnicích spojovaný s návratem z dovolených, chat a chalup se naštěstí nekonal. My tak poslední prázdninový den můžeme zařadit k těm klidnějším, jelikož na silnicích Územního odboru vnější služby Pardubice nebyl nikdo zraněn.

Okolo půl čtvrté odpoledne se na komunikaci v obci Němčice měly objevit dva balíky slámy. Policisté místně příslušného oddělení z Dubiny se vypravili na místo tuto skutečnost ověřit. Naštěstí k žádné dopravní nehodě nedošlo, balíky slámy na silnici skutečně našli a zajistili jejich úklid. O to se postara jedna nejmenovaná firma, čímž šetření tohoto případu bylo u konce.
V návaznosti na tuto zprávu upozorňujeme řidiče, kteří přepravují jakýkoliv náklad, aby dbali na jeho řádné upevnění.

K neshodám zřejmě mezi otcem a synem mělo dojít v obci na Chvaleticku. Muži zákona vyjeli přímo do místního hostince, kde se měl jeden z účastníků hádky nacházet. Policisté si popovídali s oběma účastníky. Na místě zjistili, že škoda, kterou následkem hádky měl „syn“ způsobit, je způsobena na jeho majetku. Ke zranění a jiné škodě nedošlo, proto hlídka výjezd a událost zaznamenala do knihy hlášení a fonogramů.

Jeden ze všímavých spoluobčanů nám oznámil, že na okraji komunikace mezi obcemi Popkovice a Staré Čivice stojí již delší dobu odstavené vozidlo a u něho je trojce podezřelých mladíků. Hlídka Obvodního oddělení Pardubice IV vyjela na místo. U automobilu bylo patrné, že má poškozenou nápravu. Provedenou lustrací policisté ověřili, zda vozidlo není v pátrání. To se nepotvrdilo, proto ihned přistoupili ke zjištění majitele, kterého se snažili kontaktovat. Automobil netvořil překážku, která by ohrožovala bezpečnost a plynulost silničního provozu. Mimo to je řádně označeno značkou upozorňující na překážku, proto mohli pokračovat ve své další práci.

Asistenci policie si vyžádal okolo půl desáté hodiny večer dispečink záchranné služby. Zdravotníci měli v Přelouči ošetřovat muže, který měl být dost rozrušený, proto se obávali napadení. Jelikož hlídka Obvodního oddělení Přelouč byla v ten okamžik zaneprázdněna z důvodu zpracování jiné události, o asistenci byli požádáni strážníci Městské policie Přelouč.

Takový byl poslední den letních prázdnin roku 2009. Další dvě zajímavé zprávy, které se týkají včerejšího dne s pardubickou policií si můžete přečíst na našem zpravodajství, kde jsou samostatné články – internetový podvod a odcizené billboardy.
nprap. Eva Maturová
1. září 2009

vytisknout  e-mailem