Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Pondělí 9. března s pardubickými policisty 

Pardubičtí policisté zahájili celkem 19 případů pro podezření ze spáchání trestných činů a 16 přestupků. Skupina dopravních nehod vyjížděla k celkem 3 oznámeným dopravním nehodám. Všechny nehody se obešly bez zranění.

Krátce po deváté hodině dopoledne přijalo operační středisko pardubické policie oznámení, že v obci Moravany došlo k napadení. Na místo vyjeli policisté z Obvodního oddělení Pardubice III. Zde se podezřelý muž již nenacházel. Nikdo ze zúčastněných žádné zranění neutrpěl, podezřelý muž měl poškodit telefon a skleněnou výplň dveří. Jedná se o návrhový přestupek proti občanskému soužití.

Během prvního dne tohoto pracovního týdne se pardubičtí policisté zaměřili na očekávaný fotbalového klubu Baník Ostrava naším městem. Na Pardubické nádraží Českých drah byla postavena pořádková jednotka. Celou cestu těchto fanoušků  monitorovala Policií České republiky po celé trase. Ani jeden z průjezdů se neobešel bez výtržností. Podrobnosti jsou uvedeny v našem zpravodajství.
Krátce před sedmou hodinou večer přijali operační důstojníci oznámení, kdy muž poznal u jednoho muže bez trvalého přístřeší svůj nedávno odcizený batoh.  Policisté z Obvodního oddělení Pardubic I přijeli k místu, kde se nacházel oznamovatel i údajný muž. Oba byli dobrovolně služebním vozidlem převezeni na obvodní oddělení, kde je předchozí krádež batohu šetřena. Osoba bez trvalého přístřeší podala vysvětlení týkající se způsobu získání tohoto batohu. Dotyčný dle výpovědi batoh zakoupil v Pardubicích od neznámé osoby. Batoh je zajištěn na polabinském oddělení a ve věci nadále probíhá šetření.
K další výtržnosti vyjížděli dubinští policisté na základě oznámení muže, který  měl být  ohrožován nějakým mužem. Na místě hlídka zjistila, že oznamovatel je v podnapilém stavu a v současné chvíli už po policii nic nechce. Nikdo napaden nebyl, nikdo zranění neutrpěl.
Oznámení týkající se škody vzniklé v jedné pardubické herně přijali operační důstojníci před desátou hodinou večer. Na místo se dostavili policisté z obvodního oddělení Pardubice I. Zde zjistili, že jeden z hostů nechtěně poškodil lednici. Sám poskytl obsluze své nacionále s tím, že škodu uhradí. Pro policisty byla z tohoto důvodu věc skončena zápisem do knihy fonogramů a hlášení.
Další osoba, na níž bylo vyhlášeno celostátní pátrání, byla zjištěna v Polabinách. Osmadvacetiletý muž z Holicka byl policií zatčen a následně předán Okresnímu soudu Pardubice.
Mimo výše uvedené situace vyjížděli policisté ke dvěma oznámeným krádežím peněženek a stejnému počtu oznámení týkajících se odcizení mobilních telefonů. Opětovně upozorňujeme občany, aby si dávaly pozor na své osobní věci. Není třeba připomínat, že maličká chvilka nepozornosti je posléze může stát nejen nepříjemnou ztrátu peněz a cenných věcí, ale také zbytečně strávený čas při oznamování krádeže na policejních útvarech a na úřadech při zařizování nových dokladů.
prap. Eva Maturová
9. března 2009

vytisknout  e-mailem