Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Kapesní krádeže, vloupání do dílny 

Policisté na Pardubicku zaevidovali v průběhu středy 19.3.2009 čtrnáct případů podezření ze spáchání trestného činu. K nim přidali třicet osm přestupků. Drtivá většina, celkem třicet pět, jich bylo v dopravě. Tři zbývající byly přestupky proti majetku. Kolegové z oddělení dopravních nehod měli nahlášeny dvě události, kdy jednu zaevidovali jako dopravní nehodu a v druhém případě pouze viníkovi uložili blokovou pokutu.

Ráno krátce po 6. hodině nahlásili řidiči projíždějící po silnici mezi obcemi Malá Čermná a Dolní Jelení, že přes silnici leží spadlý strom. Kolegové z holického oddělení vyjeli událost prověřit. Při jejich příjezdu už ale dřevo ze silnice odklízeli pracovníci Správy a údržby silnic Pardubického kraje.

Zaměstnanci jedné z firem v Pardubicích nemohli ráno začít řádně pracovat. Při příchodu do zámečnické dílny zjistili, že jim dosud neznámý pachatel vypáčil pracovní ponk a odcizil elektrické ruční nářadí. Jak pachatel vnikl do areálu, zjištěno nebylo, do samotné dílny se dostal po rozbití okénka. Poškozené firmě vznikla škoda téměř 50.000 korun.

Přestupkem proti majetku se zabývají policisté v Holicích. Dosud nezjištěný pachatel v minulých dnech poškodil dvoje dveře sociálních zařízení v jednom z autokepmů. Škodu si majitel vyčíslil na částku 500 korun.

Další řidič se pokoušel ujíždět před policejní kontrolou. Kolega vozidlo BMW zastavoval v Sezemicích, protože řidič překročil maximální povolenou rychlost v obci. Muž za volantem ale rozhodně o setkání se zákonem nestál a policistu v uniformě objel a začal ujíždět směrem na Dříteč. Ihned se za ním rozjeli policisté z oddělení hlídkové služby a řidiče zastavili. Ten předložil jen občanský průkaz. Víc ani policistům předložit nemohl. Vyšlo najevo, že nevlastní ani nikdy nevlastnil žádné řidičské oprávnění a v minulosti mu byl uložen zákaz řízení motorových vozidel. Za spáchání trestných činů řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a maření výkonu úředního rozhodnutí tomuto hříšníkovi hrozí až jeden rok ve vězení.

V 10:30 oznámila prodavačka zlatnictví v centru Pardubic, že zadržela muže, který se  pokoušel krást. Mladík si nechal ukázat vystavené zboží. Ihned využil příležitosti, natáhl se přes pult a sebral jeden prstýnek z plata, které prodavačka vyndávala. Ta se ale nedala a mladíka zadržela do příjezdu policistů. Mužovi  byla za přestupek proti majetku uložena bloková pokuta, prstýnek se samozřejmě vrátil majiteli.

V Lázních Bohdanči krátce před polednem zasahovali policisté a hlavně hasiči. Došlo k požáru filtrů odsávacího zařízení svařovací dílny soukromé firmy. Naštěstí nebyl nikdo zraněn a prvotní šetření nenasvědčuje cizí zavinění. Nicméně škoda se vyšplhala na 120.000 korun.

Krádeže peněženek nahlásili včera dva občané v Pardubicích. Pachatelé je měli okrást při jízdě hromadnou dopravou. Jednomu mladíkovi byla odcizena peněženka z batohu na zádech a  ženě z kabelky zavěšené přes rameno. Škoda vzniklá oběma poškozeným sice nedosahuje částky 5.000 korun, ale pachatelům těchto krádeží hrozí za spáchání trestného činu krádeže trest odnětí svobody až na dva roky.

Ve večerních hodinách zjistili policisté z Obvodního oddělení Pardubice I. v místě bydliště muže, na kterého byl vydán Okresním soudem v Pardubicích Příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Eskortovali ho do vazební věznice v Hradci Králové, kde byl předán pracovníkům vězeňské služby.
prap. Radovan Sablík
19. března 2009

vytisknout  e-mailem