Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Přestupky, občanské spužití 

Včerejšek 26. srpna 2009 můžeme označit za aspoň trochu klidnější den. Policisté na Pardubicku zaevidovali 12 trestných činů a 38 přestupků. Kolegové ze skupiny dopravních nehod vyjížděli ke 2 událostem, které vyřešili na místě. Příslušníci hlídkové služby kontrolovali 33 vozidel, 16 osob, zjistili 4 přestupky a 3 vyřešili uložením blokových pokut.
 
Krátce po poledni kontrolovali strážníci Městské policie v Pardubicích u jednoho ze supermarketů muže středního věku. Při tom zjistili, že je na něj vydán příkaz k zatčení. Přivolali tedy hlídku Policie České republiky a naši kolegové jej eskortovali k Okresnímu soudu v Pardubicích. Jeho cesta nakonec skončila ve Vazební věznici v Hradci Králové, kde ho předali příslušníkům vězeňské služby.
 
Večer telefonoval na linku 158 pán z Pardubic, že v domě kde bydlí je v chodbě rozbité okno. Policisté z místně příslušného oddělení vyjeli na místo, kde ale zjistili, že pouze rám okna vypadl z pantu. Výjezd zapsali do knihy fonogramů a hlášení.
 
Další podobný problém řešili policisté o chvíli později, to když si obyvatelé domu všimli otevřených dveří do jednoho z bytů v centru města. Kolegové na místě provedli prověrku, při které nezjistili nic podezřelého. Jednalo se skutečně jen o nedovřené dveře výjezd skončil v knize fonogramů a hlášení.
 
Krátce po 23. hodině zadrželi policisté podnapilého mladíka, který si krátil dlouhou chvíli rozbíjením skleněných tabulek oken jedné mateřské školy v Pardubicích. Při tom se pořezal na rukou a byl ošetřen přivolanými zdravotníky. Kolegové případ zaevidovali jako přestupek proti majetku, za který mu hrozí pokuta do 15.000 korun.
 
V noci se podezřelého automobilu obával pracovník jedné firmy na Chvaleticku. Na odlehlém místě totiž zaparkovalo vozidlo a oznamovatel se obával, aby to nebyli zloději a nechtěli v jeho firmě něco odcizit. Když ale na místo dorazili policisté, na místě již nikdo nebyl. I tento výjezd zapsali kolegové do knihy fonogramů a hlášení.
 
prap. Radovan Sablík
27. srpna 2009

vytisknout  e-mailem