Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

pondělí 9. února s pardubickými policisty 

Policisté v průběhu 9. února 2009 zaevidovali 16 podezření ze spáchání  trestných činů a 10 přestupků. Skupina dopravních nehody vyjížděla k osmi hlášeným dopravním nehodám, jednu z nich řešila jako přestupek. Dopravní policisté vykonávající dohled nad silničním provozem vyřešili 16 přestupků v dopravě.
  
Krátce po půlnoci zadrželi policisté v hale nádraží Českých drah v Pardubicích mladého muže. Jeho následnou lustrací se potvrdilo jejich podezření, že je skutečně celostátně hledaný. Po provedení procesních úkonů byl odpoledne propuštěn na svobodu.
  
Ve včerejší den vyjížděli policisté ke třem drobným krádežím. První se stala v obchodě v centru města Pardubic, kde ochranka odhalila zloděje čokolád. 
Další krádež řešili policisté v Holicích. Zde zahlédla jedna z prodavaček muže, který si vkládal potravinové zboží rovnou do svého batohu. Ke krádeži se přiznal a vyčkal na místě do příjezdu policie. Zboží s nepoškozenými obaly vrátil. 
Okolo 17:40 odhalila ostraha jednoho obchodu na Dubině ženu, která se přes pokladnu snažila bez zaplacení pronést zboží. Na místo přijeli policisté z Dubiny, žena zboží vrátila a na místě jí byla uložena bloková pokuta.
V jedné obci na Holicku pod záminkou vrácení finančního přeplatku za elektřinu vnikl do rodinného domu dosud neznámý pachatel, který následně odcizil z peněženky finanční hotovost 8.000 korun. Žádáme spoluobčany, aby si dávali pozor na podobné podvodníky.
Bohdanečtí policisté šetří krádež notebooku. Při krádeži vnikl neznámý pachatel bez použití násilí do volně přístupného prostoru jídelny jedné firmy v obci Rybitví. Ze stolu odcizil volně ležící notebook, čímž způsobil firmě škodu ve výši 10.000 korun. Věc policisté nadále šetří.
V jednom z restauračních zařízení na Dubině v Pardubicích došlo před osmou hodinou večerní ke rvačce. Na místo vyjeli policisté hlídkové služby společně s dozorčí službou dubinského oddělení. Policisté vešli do vnitřního prostoru restaurace a situaci vyřešili. Jednoho z podnapilých neukázněných hostů převezli na protialkoholickou záchytnou stanici. Jelikož došlo k další drobné výtržnosti, kdy druhý podnapilý muž hodil do prostoru židli, ani tento výtržník neutekl noci strávené na protialkoholické záchytné stanici. Při rvačce nebyl nikdo zraněn.
 
Deset minut před jedenáctou hodinou večer přijalo operační středisko na lince 158 hlášení od ženy, zřejmě cizí národnosti. Nebylo jí moc rozumět, ale z rozhovoru vyznělo, že ji napadl její opilý manžel. Na místo se dostavili policisté z Přelouče. Muži zákona zjistili, že došlo ke slovnímu napadení. Manželé v tuto chvíli už nic hlásit nechtěli. Jedná se o návrhový přestupek.
Nemilé překvapení po převzetí dobírky čekalo na muže v Pardubičkách. Tento zaplatil při převzetí dobírky 2.000 korun, otevřel obálku, ve které měly být dvě vstupenky na koncert jedné hudební skupiny. Místo vstupenek nalezl uvnitř obálky pouze dva bezcenné papíry. Věc ihned oznámil našim policistům, kteří se zasláním podvodné zásilky dále zabývají.
V Holicích byl policejní hlídkou kontrolován řidič motorového vozidla Toyta Yaris. Po provedení dechové zkoušky přístrojem Dräger u řidiče zjistili 1,84 promile alkoholu v dechu. Muži zákona řidiče řádně poučili a vyzvali k odběru krve. Tomu se dobrovolně podrobil na protialkoholické záchytné stanici, kde z rozhodnutí lékaře zůstal do vystřízlivění. Následující den s řidičem policisté provedli další úkony ve věci trestního řízení Ohrožení pod vlivem návykové látky.
prap. Eva Maturová
10. 2. 2009

vytisknout  e-mailem