Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Krádeže, újezd od čerpací stanice 

Policisté na Pardubicku v průběhu čtvrtka 13. srpna 2009 zaevidovali 13 trestných činů a 35 přestupků. Kolegové se skupiny dopravních nehod nadále zpracovávají dvě dopravní nehody, při kterých jeden muž utrpěl lehké zranění.
 
Oznámení o rozbití výlohy prodejny se sportovním zbožím přijali krátce po třetí hodině ranní policisté v pardubických Polabinách. Na místě kolegové zjistili, že neznámý pachatel nejen že poškodil výlohu, ale z té odcizil vystavené zboží. Celková škoda dosahuje téměř 13.000 korun.
 
Ráno v 7:15 přijali policisté na linku 158 hlášení o újezdu bez zaplacení od čerpací stanice. Policisté na místě od obsluhy zjistili, že zatím neznámý pachatel natankoval do černého automobilu Suzuki skoro 30 litrů motorové nafty a aniž by se obtěžoval placením, pokračoval za svým cílem. Škoda kterou způsobil činí 800 korun a pachatel se dopustil přestupku proti majetku, za který mu hrozí pokuta do 15.000 korun.
 
Krátce před 8. hodinou oznámil mladík krádež peněženky. Tu měl v kapse kalhot, které měl na věšáku v šatně v jednom sportovním areálu na Pardubicku. V peněžence měl nejen finanční hotovost, ale také osobní doklady a navíc 2 platební karty. I když škoda v tomto případě nepřesahuje 5.000 korun, tím že se zloděj zmocnil platebních karet, tak se dopustil trestného činu neoprávněného držení platební karty, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na 2 léta.
 
Ve 13:00 zadržel pracovník ostrahy v jedné z prodejen v centru Pardubic dvě pachatelky krádeže zboží v hodnotě necelých 300 korun. Ty předal přivolaným policistům, kteří velice brzy zjistili, že se jedná o sestry ve věku 19 a 17 let. Případ zaevidovali jako přestupek proti majetku.
 
Trochu nezvyklé oznámení přijali policisté v Pardubicích na Dubině. Dostavila se tam totiž paní, která v bankomatu nalezla 1.800 korun. Předchozí klient peněžního ústavu si je tam s největší pravděpodobností zapomněl. Kolegové oznámení zaevidovali jako nález.
 
Odpoledne v 16:50 přijalo policisté operačního střediska pardubické policie oznámení o napadání muže před vchodem do jednoho z pardubických supermarketů. Kolegové na místě provedli šetření a zjistili muže, který napadl jiného pána. Protože podezřelý byl pod vlivem alkoholu, směřovala jeho další cesta na protialkoholní záchytnou stanici v Pardubicích. Případ je v současné době vyšetřován jako přestupek proti občanskému soužití.
 
prap. Radovan Sablík
14. 8. 2009

vytisknout  e-mailem