Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Nehody, rušení nočního klidu, házení kamenů... 

První den nového školního roku 2009-2010 zaevidovali pardubičtí policisté 18 případů pro podezření ze spáchání trestného činu a více než 60 přestupků. Na silnicích se opět objevili malí školáčci. Při jejich cestě do školy jim v některých místech na frekventovaných komunikacích při přecházení pomáhají naši policisté i strážníci městské policie.
Včerejší den skupina dopravních nehod vyjížděla k pěti dopravním nehodám. Dvě vyřešili na místě udělením blokové pokuty, ostatní jsou předmětem dalšího šetření.
Jedno z prvních oznámení přijali naši operační důstojníci okolo páté hodiny ráno. V obci Dašice mělo dojít k pracovnímu úrazu. Na místo vyjela dozorčí služba místně příslušného Obvodního oddělení Pardubice III. Ti na místě zjistili, že dva občané cizí národnosti se ke konci směny pohádali, jeden po druhém měl hodit nějaký kotouček. Následkem toho tak mělo dojít k poranění hlavy, které si vyžádalo ošetření. Případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.
Okolo půl jedné odpoledne nám byla oznámena krádež jízdního kola v Řečanech nad Labem. Chvaletičtí policisté vyjeli na místo. Tam se k nim nikdo nehlásil, ani nikdo o krádeži kola nevěděl. Prostřednictvím operačního střediska se hlídka snažila kontaktovat oznamovatele, což se jim nepodařilo. Muž nejspíš telefonoval z mobilního telefonu bez SIM karty, čímž se na displeji nezobrazilo žádné telefonní číslo Z tohoto důvodu nemáme možnost tohoto muže kontaktovat. Policisté tak pokračovali ve své další práci a samozřejmě čekali, zda se oznamovatel neozve znovu.
V obci Dražkovice málem došlo k neštěstí. Z kanalizační šachy nejspíš někdo odcizil poklop. Do té najel se svým vozidlem oznamovatel. Vozidlo naštěstí nebylo poškozeno, ale pro jistotou dává tuto věc na vědomí. Případem se zabývali policisté z Obvodního oddělení Pardubice IV. Ti na místo přivolali zaměstnance Správy a údržby silnic Pardubice, kteří kanalizační šachtu zajistili.
Podezřelých prodejců na parkovišti před jednom polabinskén hypermarketu si všiml jeden ze zákazníků. Policisté z hlídkové služby projeli celé parkoviště a okolí hypermarketu, ale nikoho nenalezli. Na místo se hlídka ještě několikrát vrátila, obvšem jejich šetření bylo negativní.
Ještě zůstaneme u obchodních domů. Další všímavý spoluobčan oznámil na linku 158, že si v Polabinch hrají s nákupním vozíkem nějaké děti. Jednoznačně měl být tento vozík majetkem některého obchodního domu, ale poblíž místa, kde si tyto děti hrály se žádný obchod nenacházel. Policisté z obvodního oddělení Pardubice II vyjeli toto oznámení prověřit. Na místě žádné děti nepobíhaly, ale našli nákupní vozík. Ten díky jeho označení poputuje spět obchodní společnosti, které patří.
I první školní den dle oznamovatele nějací mladíci trávili skutečně „neuváženou klukovinou“. Tou mělo být házení kamenů na projíždějící vlak. Situaci jeli prověřit policisté z hlídkové služby. Ti oznamovatele zkontaktovali, ale mladíky na místě nenašli. Podle oznamovatele mělo dojít skutečně k poškození jednoho okna, ale vlak měl pokračovat v jízdě dál. Policisté tohoto muže poučili. Řekli mu, že dráhy mohou podat oznámení kdekoliv, kde tuto skutečnost zjistí. Mimo to o možném rozbití okna jednoho z vagónů vyrozuměli policisty ze služebny železniční policie v Pardubicích.
Okolo půl jedenácté večer mělo dojít k rušení nočního klidu v ulici Husova v Pardubicích. Na místo vyjela dozorčí služba z dubinského oddělení. Na uvedeném dvoře však nikdo nebyl, v ulici byl klid, o čemž vyrozuměla operační středisko policisté pokračovali dál ve své práci.
Takový byl první školní den s pardubickými policisty.
nprap. Eva Maturová
2. září 2009

vytisknout  e-mailem