Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Koně, zabouchnuté klíče, opilý muž ... 

Během úterý 16. 6. 2009 zaevidovali naši policisté celkem 17 případů pro podezření ze spáchání trestných činů a řešili okolo 30 přestupků. Některé z nich jsou předmětem dalšího šetření, jiné byly projednány blokovou pokutou na místě. Skupina dopravních nehody vyjížděla celkem k sedmi událostem. Šest z nich se obešlo bez zranění. Při jednom střetu utrpěl cestující zranění lehkého charakteru.
Jedno z prvních hlášení přijali operační důstojníci okolo půl druhé hodiny ráno. Jeden muž v telefonu uvedl, že mezi obcemi Opatovice nad Labem a Pohřebačka volně pobíhají 3 koně a jeden z nich kopl jeho kamarád. Policisté z Lázní Bohdaneč se vypravili na místo. Zde ale zjistili, že koně jsou na soukromém pozemku a ještě k tomu přivázáni. Muž, kterého měl kůň kopnout si na zranění neztěžoval. Proto policisté pokračovali ve své práci a tento výjezd zaznamenali do knihy fonogramů a hlášení.
Před desátou hodinou dopoledne vyjížděli policisté z Přelouče do ulice Československé armády v Přelouči. Tady si nešťastnou náhodou manželé omylem zabouchli byt a neměli u sebe klíče. O pomoc požádali hasiče. Ti na místě žádali o asistenci policie. Byt se podařilo otevřít, manželé policistům prokázali svoji totožnost a i skutečnost, že byt je opravdu jejich.
V Pardubicích v ulici Na Dřážce viděli sousedé kouř, který vycházel z oken přízemního bytu. Na místo vyjeli pardubičtí hasiči i policisté z Obvodního oddělení Pardubice III. Na místě vše celkem dobře dopadlo. Nedošlo k žádné škodě na majetku. Majitel bytu postavil na plotnu hrnec s obědem, který si chtěl ohřát. V tu chvíli ale odešel pro noviny. Jídlo se spálilo a celou místnost pohltil kouř. Ten vycházel z oken. Tento případ si ve své kompetenci vyřešili hasiči, kteří majiteli bytu uložili blokovou pokutu.
V Hlaváčově ulici v Pardubicích našli kolemjdoucí  přesně v pravé poledne na zemi ležícího muže. Už oznamovatelé uváděli, že je pravděpodobně opilý. Na místo vyjeli policisté z obvodního oddělení Pardubice I i vozidlo záchranné služby. Společensky unavený chodec nadýchal 3,5 promile alkoholu v dechu. Lékař na něm neshledal žádné známky zranění. Pro muže dorazili jeho kamarádi a odvedli ho domů s tím, že na něj dají pozor. Pro policisty je tímto věc ukončena.
K fyzickému napadení v rodině mělo dojít v Hakenově ulici v obci Rybitví. Strážníci bohdanečské městské policie byli poblíž a vše vyřešili ve své kompetenci ještě před příjezdem našich policistů.
Ke zraněnému muži vyjížděli policisté z Polabin. Ten ležel na zemi poblíž železniční tratě před stanicí Rosice nad Labem a v jeho blízkosti se nachází jízdní kolo. Na místě policisté zjistili, že tento pán vedl kolo a při tom se mu udělalo nevolno. Následkem slabosti upadl na zem a způsobil si zranění. Na místo přijelo vozidlo záchranné služby a muž byl převezen do nemocnice.
nprap. Eva Maturová
17. 6. 2009


 
 

vytisknout  e-mailem