Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Krádež stavebního materiálu, alkohol za volantem 

V průběhu čtvrtka 16. dubna 2009 zahájili pardubičtí policisté šetření patnácti trestných činů a 42 přestupků. Kolegové z dopravního inspektorátu měli hlášeno šest dopravních nehod. Při dohledu nad silničním provozem jsme uložili neukázněným řidičům, cyklistům, ale i chodcům 14 blokových pokut.
Ráno v 1:45 zaregistrovali policisté z pardubické hlídkové služby automobil Škoda Favorit. Následovala rychlá kontrola. Vozidlo sice prošlo bez újmy, ale řidič se musel podrobit zkoušce na alkohol. Po dechové zkoušce zobrazil displej digitálního přístroje hodnotu 1,54 promile alkoholu v dechu. Muž putoval na protialkoholní záchytnou stanici a za spáchání trestného činu řízení pod vlivem návykové látky mu hrozí trest odnětí svobody v délce až jednoho roku.
V průběhu celého dne přijali službu konající policisté operačního střediska v Pardubicích 4 hlášení o odcizených jízdních kolech v teritoriu Pardubic.
Ráno, deset minut před osmou hodinou, nám pracovnice prodejny ohlásily vloupání do drogerie v Polabinách. Pachatel vnikl do prodejny vstupními dveřmi a odcizil finanční hotovost a hlavně drogistické zboží. Celková škoda, kterou způsobil, překročila částku 100.000 korun.
Dopoledne vyšetřovali krádež izolace policisté na Holicku. Dosud nezjištěný pachatel v jedné z nedalekých obcí vnikl na pozemek novostavby rodinného domu a odcizil 16 volně stojících izolačních lepenek v hodnotě 10.000 korun.
V obci na Dašicku šetřili policisté spor mezi sousedy. Jeden z nich totiž druhému vytrhal ozdobné tuje a zničil podezdívku u plotu. Škodu si majitel vyčíslil na částku 4.500 korun a podezřelému hrozí postih za přestupek proti majetku.
Neznámý pachatel využil drobné nepozornosti zákaznice pardubického supermarketu. Z kabelky, kterou měla přes rameno, jí odcizil peněženku s finanční hotovostí, osobnímu doklady a platební kartou. Škoda činí 5.500 korun a za trestný čin krádeže věcí při sobě a neoprávněné držení platební karty pachateli hrozí odnětí svobody až na dva roky.
prap. Radovan Sablík
17.4.2009

vytisknout  e-mailem