Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Opět neřidič, krádež notebooku 

V průběhu 7. dubna 2009 policisté na Pardubicku přijali oznámení nebo jiným způsobem zjistili 9 podezření ze spáchání trestného činu. Přestupků v působnosti policie vyšetřovali více než padesát, z nichž jedenáct je předmětem dalšího vyšetřování a ostatní byly na místě vyřešeny uložením blokové pokuty.
Kolegové z dopravního inspektorátu vyjížděli k devíti dopravním nehodám. Tři vyřešili na místě blokovou pokutou, zbývajících šest nadále vyšetřují. Dvě osoby byly zraněny, z toho jedna utrpěla těžké a druhá lehké zranění.

Ráno v 5:04 přijali policisté na linku 158 oznámení o pravděpodobném loupežném přepadení. Jeho obětí měl být cizinec v centru Pardubic. Když kolegové dorazili na místo, lékař přivolané záchranky jim sdělil, že zranění, které pacient utrpěl, si s největší pravděpodobností způsobil sám. Tuto skutečnost potvrdilo i další vyšetřování. Přepadení si poškozený muž vymyslel, protože nechtěl platit v nemocnici za ošetření.

Zatím neznámý pachatel využil krátkodobého epileptického záchvatu, který postihl muže na zastávce MHD v centru Pardubic. Když poškozený přišel k sobě, zjistil, že nemá notebook ani osobní doklady s kreditní kartou. Pachateli v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody v délce až tří let. Navíc je jeho skutek odsouzeníhodný z morálního hlediska, protože okradl člověka v době, kdy se nemohl nijak bránit a naopak potřeboval  lidskou  pomoc .
Policisté z Pardubické hlídkové služby včera kontrolovali několik vozidel. Dva případy jsou ale předmětem dalšího vyšetřování. Jeden z řidičů, který jel s vozidlem Škoda Favorit, totiž není ani nikdy nebyl držitelem žádného řidičského oprávnění. Tím se dopustil trestného činu, za který mu hrozí vězení až na jeden rok. Další řidič sice měl v pořádku doklady, ale rozhodně ne vozidlo. Registrační značky na autě byly trvale vyřazeny z evidence motorových vozidel. Tím se muž za volantem dopustil dopravního přestupku, za který mu hrozí uložení blokové pokuty do 10.000 korun a zákaz řízení motorových vozidel až na jeden rok.
Odpoledne po čtrnácté hodině kolegové spolu s hasiči vyjížděli k požáru u stavby silnice R35. Došlo zde k zahoření travního porostu, se kterým si profesionální  a dobrovolní hasiči rychle poradili. Oheň ale poškodil elektrické kabely, které byly ve středu hořící plochy a škoda byla vyčíslena na částku 100.000 korun.

Krádeže zboží se v jednom z obchodních domů v Pardubicích dopustil místní mladík. Chtěl odcizit tři trička, ale byl při svém jednání přistižen obsluhou. Zboží v hodnotě 1.779 korun si neodnesl, ale pokutový blok a složenku na 1.000 korun od policistů ano.
Asistenci policie žádali odpoledne zdravotních na Přeloučsku. Potřebovali ošetřit pacienta, který měl být podle prvotního hlášení podnapilý. Kolegové na místo vyrazili, a při tom vyšlo najevo, že pánovi se udělalo špatně nejspíš z jarního slunce. Převezen byl do nemocnice v Pardubicích a policisté nemuseli nijak zasahovat.
Odpoledne krátce po sedmnácté hodině ohlásila paní v Přelouči, že při nákupu jí neznámý pachatel odcizil peněženku. Tu měla v kabelce zavěšenou na nákupním vozíku. Hodnota odcizených věcí činí v tomto případě  téměř 5.000 korun. Nezbývá než apelovat na všechny nakupující v kterémkoli obchodě, aby si své věci hlídali i v době, kdy se věnují výběru zboží.
prap. Radovan Sablík
8.4.2009

vytisknout  e-mailem