Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Problémy v baru, zranění na silnici 

V průběhu předposledního prázdninového víkendu od 21. do 23. srpna 2009 zaznamenali policisté na Pardubicku 39 trestných činů, 80 přestupků. Kolegové ze skupiny dopravních nehod měli nahlášeno 11 událostí, ze kterých 8 nadále vyšetřují, 1 vyřešili na místě uložením blokové pokuty viníkovi nehody a 2 účastníci odvolali před příjezdem policejní hlídky. Lehce zraněny byly 3 osoby. Příslušníci skupiny dohledu nad silničním provozem uložili 12 pokut za nedodržení maximální povolené rychlosti, 12 motoristů nepoužilo bezpečnostní pásy, 2 vozidla nesplňovala technické podmínky provozu na pozemních komunikacích, 1 pokutu uložili za nesprávný způsob jízdy a 12 pokut uložili za ostatní přestupky v dopravě.
 
Pátek 21. srpna 2009 
Dopoledne v 9:00 telefonovali na linku 158 pracovnice jedné lékárny v Pardubicích. Přišla k nim  poněkud zmatená starší žena a mimo jiných věcí jim také řekla, že ji doma týrá manžel. Na místo vyrazila hlídka policistů. Ti s paní promluvili a zjistili, kde bydlí. Doma ji předali příbuzným. K žádnému týrání nedošlo, protože její manžel již  nežije

Po poledni oznámily pracovnice pečovatelské služby, že jim neotevírá byt paní, které přivezly oběd. Policisté zjišťovali kontakty na příbuzné nebo někoho dalšího, kdo by mohl byt otevřít. Nakonec přijela její dcera. Paní doma sice  našli, ale  její zdravotní stav si vyžádal   příjezd zdravotníků, kteří ji ošetřili a převezli do nemocnice.
 
Odpoledne krátce po 13. hodině telefonovala na policii zjevně podnapilá žena a stěžovala si, že ji její druh nechce pustit do domu. Kolegové na adrese, kterou uvedla, ji ani nikoho jiného nezastihli a ani podle jména ji neznají ostatní nájemníci. Protože  se žena znovu nevolala, zapsali kolegové výjezd do knihy fonogramů a hlášení.
 
Po šestnácté hodině oznámil policistům pán, že si našel své, před nedávnem odcizené jízdní kolo. Jenomže ho našel v bazaru. A protože vlastnictví kola skutečně doložil, policisté jej zajistili a posléze vrátili právoplatnému majiteli.
 
Večer před 23. hodinou si policistům stěžoval jeden pán, že ho obsluha nechce pustit do jednoho z pardubických barů. Policisté přijeli na místo a tam jim pracovník obsluhy řekl, že pána nechce pustit, protože v minulých dnech se v podniku choval nevhodně. Oznamovatel to sám uznal a odešel se bavit jinam.
 
Sobota 22. srpna 2009 
Mezi 1. a 2. hodinou ráno nahlásili zdravotníci, že vyjíždějí ke zraněnému muži na silnici nedaleko Pardubic. Na místě  kolegové zjistili, že se nejednalo o muže, ale o ženu. Tu zmohl zkonzumovaný alkohol a upadla sama bez cizího zavinění na komunikaci. Nejednalo se tedy o dopravní nehodu a ženu si převzali do péče zdravotníci.
 
Odpoledne v Opatovicích nad Labem v areálu bývalých kasáren nalezl pán při zemních pracích na navážce podezřelý předmět a obával se, že by se mohlo jednat o starou munici. Na místo vyrazili policisté s pyrotechnikem. Ten předmět ohledal a konstatoval, že se nejedná o munici, ale o tlakovou nádobu sloužící k plnění hasicích přístrojů. Policisté přesto případ zpracovali jako nález podezřelého předmětu.
 
Večer krátce před 20. hodinou žádali zdravotníci o policejní asistenci při ošetření mladíka nedaleko koupaliště v obci na Přeloučsku. Volající byl totiž pod vlivem alkoholu. Policisté se zdravotníky na místo přijeli, ale jejich zásah nebyl nutný. Lékař mladíka ošetřil a kolegové výjezd zapsali do knihy fonogramů a hlášení.
 
Neděle 23. srpna 2009 
Na linku 158 dopoledne oznamovala slečna z Pardubic, že ji napadl její otec. Policisté zjistili, že  k fyzickému napadení nedošlo.
 
Odpoledne strážníci Městské policie z Lázní Bohdanče kontrolovali pána, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Nenastoupil  řádně do výkonu trestu odnětí svobody. Předali jej tedy příslušníkům obvodního oddělení, ti mu sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a po zadokumentování jej eskortovali do vazební věznice v Hradci Králové.
 
Žena z Pardubic na linku 158 oznámila hádku rodičů. Na místo vyrazili policisté z místně příslušného oddělení z Chvaletic. Ti zjistili, že se jedná pouze o hádku manželů v rozvodovém řízení a výjezd zapsali do knihy fonogramů a hlášení.
 
prap. Radovan Sablík
24. srpna 2009

vytisknout  e-mailem