Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Úterý 11. srpna 2009 s pardubickou policií 

Asi deset minut před druhou hodinou ranní telefonoval na linku 158 jeden z polabinských občanů, že v ulici Prodloužné, na dětském hřišti hoří plastový odpadkový koš. Na místo vyjeli hasiči, kteří oheň uhasili a policisté z Obvodního oddělení Pardubice 2, kteří nyní hledají pachatele tohoto přestupku proti majetku.

Přeloučští policisté hledají pachatele, který během noci z pondělí na úterý poškodil dveře u jedné prodejny v Přelouči. Z obchodu naštěstí nic neodcizil a majiteli tak vznikla škoda ve výši asi 1800 korun.

Kolegové z Lázní Bohdaneč zase šetří přestupek proti občanskému soužití, kdy 61letý muž měl zasílat hodně sprosté SMS zprávy 42leté ženě. Jejich text je tak vulgární, že ho nemůžeme interpretovat. Mimo jiné jí také telefonoval a nazval jí hanlivým výrazem pro ženské přirození.

Škodu 36.000 korun způsobil neznámý pachatel majiteli vozidla VW Tiguan tím, že v ulici K Vinici rozbil okno u tohoto vozidla a ze sedadla spolujedoucího odcizil dámskou kabelku, ve které byla peněženka s doklady, platební kartou, finanční hotovostí a další osobní věci poškozené.

Prozatím nezjištěný pachatel je zřejmě sběrač odpadků, neboť v obci Roveňsko odcizil z chodníku u jednoho z domů kovovou popelnici s odpadem. Majiteli tak způsobil škodu 1.000 korun a asi těžkou hlavu, kam s odpadky.

Ze Starých Ždánic nám na linku 158 telefonoval muž, že v obci je silně znečištěná vozovka od vozidel, která jezdí z nedaleké stavby. Na místo jeli policisté z Obvodního oddělení Lázně Bohdaneč, kteří zjistili, že úklid vozovky zajistí firma z oné stavby.

Kolegové z Obvodního oddělení Pardubice 4 šetří od včerejšího dne krádež měděných propojovacích kabelů u výhybky v železniční stanici v Pardubicích. Předběžná škoda byla odhadnuta na částku 3.000 korun.

Policisté z Obvodního oddělení Pardubice 1 šetří údajné podvodné vylákání peněz 30letým mužem od 55leté ženy. Muž měl údajně ženě zprostředkovat úvěr, k čemuž dle jejích slov nedošlo.

Policisté oddělení hlídkové služby vyjížděli k údajnému napadení otce synem. Syn měl být opilý a agresivní. Po příjezdu policistů na místo bylo vše vyřešeno v klidu a bez emocí.

O rozsypaném zrní na vozovce mezi obcemi Týnec nad Labem a Kojice nás informoval všímavý řidič. Uvedl, že průjezd místem je nebezpečný. Operační důstojník zjistil, že událost již řeší městská policie přes přeloučskou Správu a údržbu silnic.

12. srpen 2009
por. Bc. Markéta Janovská
tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem