Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin na Pardubicku

krádež v obchodě, propíchnutá kola ... - Radovan Sablík - 12.1.2009 

Za druhý lednový víkend šetří pardubičtí policisté celkem 20 podezření z trestných činů a 23 přestupkových jednání.
Pátek
Přeloučští policisté byli v pátek večer vysláni do domu v Přelouči, kde se paní nemohla dostat do svého bytu po návratu z nemocnice, protože u sebe neměla klíče. Na místě již byli hasiči a čekali na příjezd policistů, aby mohli byt otevřít. Poté byt předali majitelce a jeli si po své práci.
Sobota
Brzy ráno ostraha v jednom z pardubických hypermarketů přistihla při krádeži alkoholu jednoho cizince. Na místo přijeli muži zákona z obvodního oddělení Pardubice I, kteří muži uložili blokovou pokutu.
Dopoledne prověřovali policisté v Pardubicích-Polabinách oznámení obyvatelky jednoho panelového domu, že ve vchodě, kde bydlí, je cítit nějaký zápach. Policisté provedli kontrolu v domě i ve sklepních prostorách. Nezjistili žádné podezřelé skutečnosti, žádný zápach necítili, proto z místa odjeli k dalším případům.
Na linku 158 oznámila paní z Pardubic, že z horního bytu slyší vytékat vodu. Když policisté přijeli na místo, zjistili, že voda do bytu vůbec neprosakuje a oznamovatelka pouze slyší tekoucí vodu v odpadní trubce. Paní poučili, že pokud jí to vadí, musí kontaktovat majitele domu a věc vyřešit s ním.
V Polabinách bylo ohlášeno propíchnutí kola zaparkovaného automobilu Renault. Hlídka z místně příslušného oddělení věc zaevidovala jako přestupek, kdy majiteli vznikla škoda, kterou si vyčíslil na částku 2000 korun.
Neděle
V neděli  krátce po patnácté hodině oznámili zaměstnanci ostrahy jednoho z pardubických hypermarketů, že v obchodním domě zadrželi dva mladistvé, kteří se snažili odcizit zboží v hodnotě 1400 korun. Po příjezdu na místo zjistila u obou mladíků jejich totožnost, při čemž vyšlo najevo, že oba mladíci jsou v celostátním pátrání. Jedná se o uprchlé svěřence z výchovného ústavu pro mládež, kam byli oba dva po zaevidování krádeže převezeni.
Večer vyjeli kolegové z Obvodního oddělení Pardubice - Dubiny k požáru ve sklepě domu v Pardubicích - Na Studánce. Na místě byli také hasiči, kteří požár koncovky elektrického kabelu lokalizovali a věc označili jako technický výjezd.
Skupina dopravních nehod vyjížděla celkem k 12 oznámeným dopravním nehodám. Šest nehod je předmětem dalšího šetření, z nichž u dvou byl u řidičů zjištěn alkohol a šest nehod bylo vyřešeno na místě jako přestupek.

vytisknout  e-mailem