Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Spory mezi manželi, krádeže 

V průběhu pondělí 16. června 2009 zahájili policisté z Pardubicka šetření 24 trestných činů a 47 přestupků. Například kolegové z oddělení hlídkové služby v tento den kontrolovali 42 motorových vozidel. Příslušníci dopravního inspektorátu vyjížděli k šesti nahlášeným dopravním nehodám. Z nich 3 nadále vyšetřují a 3 vyřídili na místě uložením blokových pokut. Při střetech vozidel byly 2 osoby lehce zraněny.
 
V noci 15 minut po půlnoci oznámil návštěvník jedné z pardubických restaurací, že byl napaden obsluhou. Policisté, kteří na místo přijeli a zjistili všechny potřebné skutečnosti případ vyšetřují jako přestupek proti občanskému soužití, za který pachateli hrozí pokuta do 3.000 korun.
 
V jednu hodinu ráno telefonovala na linku 158 žena z Holic, že soused ruší noční klid. Když kolegové na místo dorazili, byl ale již naprostý klid. přesto ale pánovi domluvili a výjezd zapsali do knihy fonogramů a hlášení.
 
Případ vloupání do nákladního vozidla vyšetřují policisté z Obvodního oddělení na pardubické dubině. Neznámý pachatel totiž vnikl za použití násilí vnikl do přepravního prostoru dodávky a odcizil přepravované zboží. Celková škoda dosahuje 40.000 korun a pachateli hrozí trest odnětí svobody až na 3 roky.
 
Chvilkové nepozornosti využil pachatel v jednom z barů v Pardubicích. Ženě, která se nejspíš v té době dobře bavila, odcizil z volně odložené kabelky mobilní telefon v hodnotě 4.000 korun.
 
Odpoledne krátce po obědě přijali policisté prostřednictvím linky 158 oznámení o hádce v rodině v Pardubicích. Sousedku totiž oznamovatel slyšel volat o pomoc. Na místo se ihned vypravili policisté. Manželé, kteří se opravdu hádali, měli spor ohledně peněz a kolegové případ vyšetřují jako návrhový přestupek proti občanskému soužití.
 
Případ zanedbání povinné výživy začali šetřit policisté z obvodního oddělení v Pardubicích. Neplatí totiž výživné na syna v částce 2.000 korun měsíčně. Od března loňského roku tak matce svého dítěte dluží 32.000 korun. Z to mu hrozí trest odnětí svobody až na 1 rok.
 
Krádež jízdního kola vyšetřují policisté v Holicích. Majitelce jej neznámý pachatel odcizil, i když jej měla zamčené lankovým zámkem k zábradlí před prodejnou, ve které pracuje. Škoda v tomto případě dosahuje 4.000 korun.
 
Včera večer si na linku 155 zatelefonoval jeden muž z Holicka. Chtěl totiž odvézt do nemocnice, ale záchranáři si na místo vyžádali policejní asistenci. Muž byl totiž pod vlivem alkoholu. Do nemocnice jej sice převezli, ale naštěstí asistence kolegů nutná nebyla. Ve zdravotnickém zařízení ale službu konající lékař rozhodl o umístění pacienta na protialkoholní záchytné stanici, a tam už policejní přítomnost nutná byla. Doprovodili jej tedy policisté z oddělení hlídkové služby.
 
prap. Radovan Sablík
16. 6. 2009

vytisknout  e-mailem