Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Krádeže, výtržnosti ... 

V úterý 12. dubna 2009 zaevidovali pardubičtí policisté 20 případů pro podezření ze spáchání trestných činů a 28 přestupků. Dopraví policisté ze skupiny dopravních nehod vyjížděli ke čtyřem dopravním nehodám. Pouze jedna z nich se obešla bez zranění osob. V dalších třech případech došlo k lehkým zraněním, která si vyžádala lékařská ošetření.

K včerejšímu dni lez obecně říci, že   byl ve znamení   občanského soužití. Policisté vyjížděli k 6 oznámením, které řeší jako přestupek proti občanskému soužití. Více k těmto událostem se dočtete zde.

Dalším případem, jímž jsme se zabývali, je oznámení o neoprávněném užívání cizí věci. Dosud neznámý pachatel zřejmě toužil po čtyřkolce. Tu si nekoupil, ale odcizil z parkoviště před domem v ulici Na Drážce Pardubicích. Jedná se o malou čtyřkolku tovární značky ATV s motorem značky Honda. Toto motorové vozidlo je černé barvy s barevnými červenými plameny. Pokud má někdo informace, které by vedly k zjištění pachatele a nalezení výše popsaného vozidla, kontaktujte prosím policisty na lince 158 nebo přímo na telefonním čísle 974 566 721.

V jedné z restauraci v Polabinách došlo  k výtržnostem. Oznámení jsme přijali od muže, který uvedl, že v nejmenované restauraci se nějaký muž před ostatními hosty svléká. Na místo vyjeli policisté z polabinského oddělení a vše vyřídili domluvou.

Policisté v Holicích přijali oznámení o vloupání do osobního automobilu značky Audi. Dosud neznámý pachatel nezjištěným způsobem vnikl do vozidla, odkud odstranil brašnu s notebookem  a černou pánskou tašku, v níž byla finanční hotovost a osobní doklady. Svým jednáním  neznámý pachatel způsobil škodu  41.000 korun.

V ulici Arnošta z Pardubic neznámý pachatel poškodil parkovací automat. Případem se zabývají policisté z Obvodního oddělení Pardubice I. Hmotná škoda na automatu je vyčíslena na necelých 6.000 korun.

Další neznámý pachatel odcizil v minulých dnech v Jiráskově ulici v Pardubicích kryt kanálové výpusti. Svým jednáním  ohrozil ostatní účastníky silničního provozu. Díra byla označena dopravím značením. Toto značení z místa také v minulých dnech zmizelo. Případ je v šetření Obvodního oddělení Pardubice I jako přestupek proti majetku.

Další případ krádeže v územním obvodu Pardubice 3 šetří policisté z Dubiny. Zde před jednou firmou zmizel plastový kontejner na odpadky černé barvy, jehož hodnota byla vyčíslena až na 5.000 korun.

Za včerejší den spadla klec  hned na 3  osoby, které kradly zboží v různých obchodních domech v Pardubicích. V jednom případu nebyl dopadený lapka policistům neznámý. Odcizené zboží získali zpět majitelé obchodů.
nprap. Eva Maturová
13. 5. 2009

vytisknout  e-mailem