Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Spadané větve, sloup veřejného osvětlení, krádeže... 

Za čtvrtý pracovní den 24. týdne tohoto roku jsme zaevidovali 24 případů podezření ze spáchání trestného činu a okolo šedesáti přestupků. Z tohoto počtu dopravní inspektorát přistihl 16 řidičů, kteří nedodrželi nejvyšší povolenou rychlost, 3 nedodrželi způsob jízdy, 4 nebyli připoutáni, 4 jeli vozidlem, které nesplňovalo technický stav. Mimo to byli pokutováni i 3 neukáznění chodci a jeden řidič řídil motorové vozidlo po předchozím požití alkoholu.

Skupina dopravních nehod vyjížděla k 9 oznámeným událostem. Pět střetů je předmětem dalšího šetření, 4 byly vyřešeny na místě blokovou pokutou.

Nejen dopravní policisté dohlíželi na dodržování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, ale i policisté pořádkové služby si posvítili na neukázněné řidiče. Ti zastavili celkem 7 přestupců. Jeden hříšník byl vyřešen domluvou, šest řidičů dostalo blokovou pokutu.

Přijatá oznámení se týkala krádeží, občanského soužití a dalších věcí, které příjímáme téměř každý den.

Mezi krádežemi nechyběla ani ukradená kabelka. Dvaašedesátiletá žena se věnovala výběru zboží z regálu, při čemž měla svoji kabelku uloženou v košíku. Při tom neznámý pachatel využil příležitosti a kabelku odcizil. Tato žena přišla nejen o finanční hotovost téměř dvou tisíc korun, ale než si stačila zablokovat kreditní kartu, neznámý pachatel z ní provedl výběr 5.000 korun.

Policisté vyjížděli nejen k těmto případům, ale například v parku téměř centra Pardubic se dle oznamovatele sešlo asi 15 lidí bez trvalého přístřeší se psy a ti měli obtěžovat kolemjdoucí. Při přijetí oznámení začalo pršet. Policisté vyjeli na místo, kde zřejmě kvůli deštivému počasí už nikdo nebyl.

Okolo 14. hodiny se přes náše územní přehnal déšť se silným větrem a krupobitím. V důsledku počasí začali operační důstojníci přijímat oznámení, která se týkala spadlých větví na komunikaci. Jedna zkřížila cestu řidičům jedoucím z obce Přelouč na Bernardov, další větve se dostaly do cesty mezi obcemi Sezemice a Počáply. Větve spadly nejen do cest, ale poškodily i oplocení. V ulici Lidmily Malé došlo k vyvrácení stromu, který zasahoval do chodníku. V této ulici nebyl vyvrácený jen strom, ale i sloup veřejného osvětlení. Policisté potřebná místa zajistili a samozřejmě ke spolupráci při odstranění přivolali příslušné služby.

Okolo sedmé hodiny večer jsme přijali oznámení od muže, který uvedl, že byl napaden svým synem. Na místo okamžitě vyjeli policisté z Obvodního oddělení Pardubice IV, kteří situaci ve své kompetenci vyřešili.

Podobné neshody mezi druhem a družkou řešili policisté z obvodního oddělení Pardubice III. Ti situaci vyřešili na místě a výjezd zaevidovali do knihy fonogramů a hlášení.

Že policisté nepřijímají pouze oznámení v nichž jde o život, o tom svědčí i situace, kdy včera okolo deváté hodiny večer vyjížděli k oznámení krádeže plyšové hračky. Plyšák se  ale našel, tudíž k žádné krádeži nedošlo. Oznamovatelka byla s nálezem spokojená a policisté pokračovali ve své další práci.
nprap. Eva Maturová
12. květen 2009
tisková mluvčí






 

vytisknout  e-mailem