Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Úterý 27. ledna 2009 s pardubickou policií 

Policisté z Pardubicka za včerejší den 27. ledna 2009 zaevidovali 8 případů podezření ze spáchání trestných činů a dalších 20 přestupků.
Ráno v 8:00 oznámil prostřednictvím linky 158 soukromý zemědělec na Holicku krádež nafty z traktoru. Policisté po příjezdu na místo zjistili, že pachatel odšrouboval víčko nádrže. Z té pak odčerpal pohonné hmoty. Celková škoda přesáhla 8.000 korun.
Odpoledne krátce před třetí hodinou zjistila paní v Pardubicích, že jí z peněženky zmizelo 1.000 korun. Peněženku měla v kabelce a chvíli si na ní nedávala pozor. Když na krádež přišla, bylo  už samozřejmě pozdě. Tím se opět potvrzuje pravidlo mít své věci stále pod kontrolou. Zloději využívají i krátkodobou nepozornost.
Silně podnapilý mladík byl včera odpoledne k vidění v Pardubicích u Hypernovy. Jako místo vhodné pro vycházku si vybral střed silnice. Navíc se bavil tím, že si na veřejnosti „hrál“ s pistolí. Při tom šel směrem k benzinové čerpací stanici. Policisté mladíka zajistili. Naštěstí vyšlo najevo, že pistole je jenom plynovka. Na digitálním přístroji vítečníkovi naměřili 2,22 promile alkoholu, a tak putoval na protialkoholní záchytnou stanici. Za trestný čin výtržnictví mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
V 17:40 oznámil muž v centru Pardubic krádež z rekonstruovaného domu. Pachatel poškodil dvoje dveře a ze střechy domu odcizil měděné okapové svody, žlaby a parapety. Poškozenému způsobil škodu ve výši 28.000 korun.
Vášnivý milovník kávy si chtěl odnést 7 balení tohoto produktu z pardubického hypermarketu. Věděli o něm ale pracovníci ostrahy a muže zadrželi. Přivolaní policisté mu uložili blokovou pokutu. Další obdobnou krádež šetřili kolegové v jiném obchodě. Tentokrát chtěl konzument láhev whisky. I ten nakonec zaplatil policistům.
prap. Radovan Sablík

vytisknout  e-mailem