Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Krádež mobilního telefonu, drobné krádeže 

Ve čtvrtek 2. dubna 2009 zahájili policisté z Pardubicka vyšetřování sedmi trestných činů a jednatřiceti  přestupků. Kolegové ze skupiny dopravních nehod měli nahlášeny 4 události, ze kterých dvě šetří jako dopravní nehody a dvě na místě vyřešili uložením blokové pokuty. Příslušníci skupiny dohledu nad silničním provozem řešili 19 přestupků řidičů v blokovém řízení. Jednalo se o  devět nedodržení maximální povolené rychlosti, čtyřikrát nebyli motoristé připoutání bezpečnostními pásy, ve dvou případech vozidla nesplňovala technické podmínky provozu na pozemních komunikacích, jednou nesprávný způsob jízdy a jednoho přestupku se dopustil cyklista.
 
Nepozornosti majitele mobilního telefonu  využil pachatel v jednom baru v Pardubicích. Na stole odložený mobilní telefon odcizil a způsobil poškozenému škodu 8.000 korun. Případ vyšetřují policisté z obvodního oddělení na sídlišti Dubina.
V dalším podniku na okraji Pardubic přehnal konzumaci alkoholu jeden ze zákazníků. Poškodil stůl, a když přijeli policisté, bylo zřejmé, že se domů sám nedostane. Kolegové jej odvezli na vyšetření do protialkoholní záchytné stanice, kde lékař rozhodl o jeho umístění do vystřízlivění.
 
Dopoledne krátce před obědem oznámil na linku 112 muž z Pardubic, že potřebuje otevřít byt, protože si zabouchl dveře a klíče nechal zevnitř. Na místo vyjeli policisté z Polabin, mezitím si majitel bytu sehnal zámečníka a do bytu se dostal. Policisté v tomto případě nemuseli nijak zasahovat.
 
Krádeže finanční hotovosti se dopustili 2 pachatelé včera na Bohdanečsku. Využili legendy o odečtu elektroměru, a když se poškozená věnovala jednomu z nich, druhý v nestřeženém okamžiku odcizil finanční hotovost ve výši 17.000 korun.
 
Šetřeny byly i drobné krádeže v obchodech. V jednom případě se cizinec pokoušel pronést pokladnou pod bundou 2 deodoranty, ale   přistihla ho ostraha. V druhém případě  přistihla ženu se zbožím v hodnotě 200 korun. Oba byli vyřešeni uložením blokové pokuty.
 prap. Radovan Sablík
3.4.2009

vytisknout  e-mailem