Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Noční klid, požár 

V průběhu 3. srpnového víkendu začali policisté na Pardubicku vyšetřovat 27 trestných činů a 20 přestupků. Práce kolegů ze skupiny dopravních nehod byla bohužel zkalena dvěma výjezdy, při kterých vyhasly v jednom případě 1 a ve druhém 2 lidské životy.
 
Pátek 14. srpna 2009 
Policisté z oddělení hlídkové služby ráno ve 2:05 kontrolovali osoby v okolí jednoho pardubického obchodního domu. Lustrací 2 mladíků ale zjistili, že se jedná o uprchlé chovance výchovného ústavu pro mládež. Převezli je proto na místně příslušné obvodní oddělení, kam si pro ně posléze přijeli pracovníci z výchovného ústavu.
 
V 5:30 telefonoval na linku 158 pán, že v Pardubicích na Dubině je před jedním domem polonahá slečna. Přivolaní policisté zjistili, že dívka je pod vlivem alkoholu a přivolaný lékař rychlé záchranné služby konstatoval, že je i mírně podchlazená. Po ošetření ji převezli domů k babičce. Protože u kolem chodících občanů vzbuzovala pohoršení, zaevidovali kolegové její jednání jako přestupek proti veřejnému pořádku.
 
Večer po 20. hodině mělo dojít k napadení mezi hosty v jedné z heren v Pardubicích. Na místo urychleně vyrazily policejní hlídky. Kolegové po příjezdu ale zjistili, že je zde již klid a k ničemu nedochází. Účastníkům tedy jen domluvili a výjezd ukončili zápisem do knihy fonogramů a hlášení.
 
Sobota 15. srpna 2009
Krátce po půlnoci telefonoval z Přelouče na linku 158 muž, který ohlásil že mělo dojít k dopravní nehodě se zraněním chodkyně. Na místě  policisté zjistili, že chodkyně spadla sama bez účasti jiného vozidla. Paní byla pod vlivem alkoholu a k ošetření a vystřízlivění ji převezli záchranáři do pardubické nemocnice.
 
V noci si před 1 hodinou pán stěžoval na hluk z akce, která probíhala na Kunětické Hoře. Pořadatelé přislíbili ztišení produkce s tím, že akce samotná je povolená do 2:30 v noci. Výjezd tedy skončil zápisem do knihy fonogramů a hlášení.
 
Dopoledne telefonovala na tísňovou linku paní, že si na parkoviště před jedním obchodním domem v Pardubicíchi zabouchla dveře od auta. To by nebylo nic urgentního, ale žena uvedla, že v autě má malé dítě. Na místo přijeli hasiči spolu s policisty a ti nakonec museli rozbít okénko vozu. Nikomu se nic nestalo a auto si převzala majitelka.
 
Požár travního porostu oznámila po 20. hodině paní z Chvaleticka. Naštěstí se nikdo nezranil a oheň zvládli uhasit hasiči. Protože se jednalo o zahoření sena a nevznikla finanční škoda, zaevidovali policisté výjezd jen zápisem do knihy fonogramů a hlášení.
 
Neděle 16. srpna 2009
V 1:02 přijali policisté hlášení o rvačce v restauraci na Pardubicku a na místo vyrazily dvě hlídky. Policisté  na místě zjistili, že nedošlo k žádnému napadání. Host pod vlivem alkoholu při odchodu zavrávoral a při pádu rozbil sklo dveří, o které se pořezal. Na místě byl ošetřen a s majitelem podniku se dohodl na náhradě vzniklé škody.
 
Večer pro změnu opět přijali policisté oznámení o rušení nočního klidu u opatovického písníku. Na místě kolegové zjistili skupinku asi 15 podnapilých mladíků, kteří po náležité domluvě hudbu ztišili. Proto událost zaevidovali pouze zápisem do knihy fonogramů a hlášení.
 
prap. Radovan Sablík
17. 8. 2009

vytisknout  e-mailem