Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Krádeže, noční klid 

V průběhu včerejšího dne 1. července 2009 vyjížděli policisté ze skupiny dopravních nehod  dopravního inspektorátu pardubické policie k 5. nahlášeným událostem. Z tohoto počtu 4 nadále vyšetřují a v jednom případě se nejednalo o dopravní nehodu ve smyslu zákona o bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Kolegové ze skupiny silničního dohledu uložili 23 blokových pokut za přestupky v dopravě. Policisté z oddělení hlídkové služby zkontrolovali 32 motorových vozidel a 19 osob, uložili 7 blokových pokut  a zjistili pachatele 1 trestného činu.
 
Svou práci ale odvádí samozřejmě celá řada dalších policistů z obvodních oddělení. Například muži zákona z Chvaletic včera pomocí radaru kontrolovali dodržování maximální povolené rychlosti právě na Chvaleticku. Řidiči jsou zvyklí, že čím dále jsou od frekventovaných tras, tím menší je pravděpodobnost, že na policejní hlídku narazí. V průběhu několika desítek minut ale kolegové „změřili“ 11 vozidel, jejichž řidičům uložili dle zákona blokové pokuty.
 
Nelze než konstatovat, že včerejší den byl ale vcelku klidný. V jeho průběhu policisté na Pardubicku zaevidovali, v porovnání s jinými dny, “jenom“ 7 trestných činů a stejný počet přestupků.
 
Krátce před půlnocí policejní hlídka v pardubické ulici Lexova zkontrolovala mladíka, který si s kolegy nechtěl povídat a raději by rychle zmizel. Lustrací policisté ale zjistili, že je po něm vyhlášeno celostátní pátrání, protože jde o uprchlého svěřence výchovného ústavu pro mládež. Převezli jej tedy na svou služebnu, vyrozuměli Orgán sociálně právní ochrany mládeže Magistrátu města Pardubic a po nutné protokolaci ho eskortovali do Dětského diagnostického ústavu v Hradci Králové.
 
Pardubickým policistům včera nahlásila mladá žena krádež batohu. O ten měla přijít před odjezdem vlaku z Brna do Pardubic ve chvíli, kdy si zavazadlo nehlídala.  V batohu mimo osobních věcí měla i notebook Acer. Celková škoda, která poškozené vznikla činí 27.000 korun.
 
Krádež jízdního kola vyšetřují policisté na Holicku. Majitelka si svůj bycikl zamkla visacím zámkem k zábradlí před jedním z místních obchodů. Když se vrátila a chtěla jet domů tak zjistila, že jí kolo někdo odcizil. Škoda činí 3.500 korun a pachateli tak hrozí postih za přestupek proti majetku.
 
Ve 4. patře panelového domu si zabouchla dveře od bytu starší nemohoucí paní. O pomoc si zavolala na tísňovou linku integrovaného záchranného systému 112. Na prověrku oznámení vyrazili policisté z obvodního oddělení na Dubině. Po potvrzení situace si prostřednictvím operačního střediska zajistili zámečníka k otevření bytu a po jeho předání oznamovatelce odjeli zpět na služebnu, kde výjezd zapsali v knize fonogramů a hlášení.
 
Ve 22:30 telefonoval na linku 158 rozhořčený muž, že na zahrádce restaurace u domu kde bydlí je rušen noční klid. Policejní hlídka byla na místě během 2 minut od ohlášení, ale žádný hluk zde již kolegové nezjistili. Proto výjezd jen zapsali do knihy fonogramů a hlášení.
 

prap. Radovan Sablík
2. 7. 2009

vytisknout  e-mailem