Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Krádeže, osoby v pátrání, krádež vozidla 

V úterý 10. srpna 2009 přijali Pardubičtí policisté oznámení o 25 trestných činech a 35 přestupcích. Kolegové ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu zpracovali 3 dopravní nehody, ze kterých 2 nadále vyšetřují a jednu vyřídili na místě a viníkovi uložili blokovou pokutu. Příslušníci skupiny dohledu nad silničním provozem zastavili 10 řidičů pro překročení maximální povolené rychlosti, další 2 nebyli připoutání bezpečnostními pásy, 2 vozidla neměla v pořádku technický stav a 1 řidič jel nesprávným způsobem.
 
Ráno v 7:26 volali na linku 112 obyvatelé pardubického Zeleného předměstí, protože se obávali že došlo k požáru v areálu bývalé Prokopky. Nad objektem totiž prý viděli černý dým. Na místo se dostavila policejní hlídka a kolegové prostor zkontrolovali. Nezjistili ale ani žádný požár, ani nic jiného podezřelého. Výjezd tedy pouze zapsali do knihy fonogramů a hlášení.
 
Oznámení o vloupání do stavební buňky přijali policisté z obvodního oddělení ve Chvaleticích. Neznámý pachatel násilně překonal zámky dveří a když se dostal dovnitř tak odcizil stavební nářadí. Celková škoda kterou zloděj napáchal činí téměř 150.000korun.
 
Na Chvaleticku si také u benzinové čerpací stanice natankoval řidič pohonné hmoty. Ale asi měl naspěch, protože s placením se nezdržoval. Benzin za 1000 korun nezaplatil a odjel. Je tak podezřelý z přestupku proti majetku.
 
Dopoledne oznámil obyvatel jednoho z pardubických sídlišť vloupání do sklepní kóje. Z té neznámý pachatel odcizi dvě jízdní kola. Celková způsobená škoda činí 20.000 korun a pachatel se dopustil trestného činu krádeže za který mu hrozí trest odnětí svobody až na 2 roky nebo peněžitý trest.
 
V 9:30 zjistili policisté v jednom ze sportovních areálů v Pardubicích podezřelého mladíka. Při jeho kontrole zjistili, že se jedná o uprchlého chovance výchovného ústavu pro mládež. Proto jej převezli na služebnu a v přítomnosti pracovnice orgánu sociálně právní ochrany dítěte vyslechli. Po skončení veškeré nutné administrativy jej eskortovali zpět do výchovného ústavu, ze kterého utekl.
 
Odpoledne po 13. hodině oznámil majitel krádež svého osobního automobilu Škoda Fabia, které stálo zaparkované v jedné z ulic Pardubicích. Zanedlouho, těsně před 16. hodinou, nalezli městští strážníci nazajištěné vozidlo v Jindřišské ulici. Samozřejmě že se jednalo o právě odcizenou Fabii. Tu předali kolegové majiteli a případ neoprávněného užívání cizí věci nadále vyšetřují.
 
Odpoledne v 16:37 telefonovala na linku 158 žena z Pardubic, že pohřešuje svého přítele. Naposledy jej viděla 6. srpna ráno když odcházel do práce a od té doby o něm nemá zprávy. Večer pak na linku 158 telefonovala znovu. Svého přítele totiž našla jak spí ve svém autě před domem. Pátrání tedy mohlo být odvoláno.
 
V 18:43 oznmovala paní z Pardubic krádež psa. Když šla na nákup, nechala pejska doma a když se vrátila, byl pryč. Uvedla, že jej nejspíš mohl odvést její manžel. V 18:58 ale své předchozí oznámení sama zrušila, protože manžel se i s psíkem vrátil. Byl jej jenom vyvenčit.

prap. Radovan Sablík
11. srpna 2009

vytisknout  e-mailem