Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Úterý 14. července 2009 s pardubickou policií 

Úterý 14. července 2009 se řadí z pohledu policie k těm malinko klidnějším dnům. Zaevidovali jsme asi 20 přestupkových jednání a 9 podezření z trestných činů. Dopravní policisté pokutovali 3 řidiče za nesprávný způsob jízdy, jednoho že nebyl během jízdy řádně připoután bezpečnostním pásem, jeden řidič se na silnice vydal s technicky nezpůsobilým vozidlem a pokuty dostali i dva chodci a jeden cyklista. Během dne byly také zadrženy tři osoby v celostátním pátrání .

Krátce před čtvrtou hodinou ranní zadržela hlídka Městské policie Přelouč dva mladíky, kteří ukopávali zpětná zrcátka u osobních automobilů. Teprve 17letý a 18letý mladíci byli předáni do rukou policistů z Obvodního oddělení Přelouč, kteří nyní skutek šetří jako podezření provinění a trestného činu poškozování cizí věci.

Okolo deváté hodiny ranní vyjížděli policisté z Obvodního oddělení Pardubice 4 k vloupání do vozidla na ulici Artura Krause. Z vozidla Fiat Punto byly odcizeny dvě dámské kabelky s peněženkami, osobními doklady a platebními kartami. Majitelkám tak vznikla škoda  téměř 12.000 korun.

K vloupání do osobního vozidla vyjížděli v dopoledních hodinách i policisté z Obvodního oddělení Holice. Prozatím nezjištěný pachatel se v obci Býšť vloupal do osobního vozidla Opel Astra, ze kterého odcizil peněženku s doklady, osobní věci a finanční hotovost. Škoda v tomto případě přesahuje  5.000 korun.

I Chvaletičtí policisté měli jeden z prvních úterních případů spojen s osobním vozidlem. V Řečanech nad Labem odcizil pachatel z vozidla směrovku. Škoda je zde 3.000 korun a policisté případ šetří jako podezření z přestupku proti majetku.

Okolo půl dvanácté dopoledne nám na linku 158 telefonovala paní z Ohrazenic, že byla slovně napadena exekutorem, který k ní do domu přišel provádět exekuci na osobu,  která je u ní pouze na návštěvě. Na místo vyjeli policisté z Obvodního oddělení Pardubice 2, kteří zjistili, že se jedná o řádnou exekuci, které se oznamovatelka brání. Policisté na místě sjednali klid a obě strany se bez emocí domluvily na splátkovém kalendáři.

Policisté z oddělení hlídkové služby vyjížděli okolo třetí hodiny odpolední do Opočínku, kde mělo údajně na železniční trati hořet. Na místo vyjížděli samozřejmě i hasiči. Bylo zjištěno, že došlo ke vznícení suché trávy vedle železniční zastávky. Policisté událost nešetří a hasiči výjezd klasifikovali jako technický.

Zřejmě nesprávné předjíždění bylo příčinou nehody, ke které došlo okolo čtvrté hodiny odpolední v obci Hrádek.

Do obce Hrádek nás také vpodvečer volali rozhořčení řidiči, neboť prý u místního písníku parkují vozidla tak, že přilehlá silnice je špatně průjezdná. Situaci na místo jela prověřit hlídka dopravních policistů, kteří v rámci možností na místě sjednali nápravu.

Zdravotnická záchranná služba nás přizvala k výjezdu do obce Újezd u Sezemic, kde měl v příkopě ležet muž a jízdní kolo. Bylo zde totiž podezření, že došlo k dopravní nehodě a řidič z místa ujel. To se ale naštěstí nepotvrdilo. Muži se totiž udělalo nevolno, z kola slezl a lehl si do trávy.

15. července 2009
por. Bc. Markéta Janovská
tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem