Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Čtvrtek 19. února 2009 s pardubickými policisty 

Ve čtvrtek pardubičtí policisté prověřovali sedm nových podezření z trestných činů, zaevidovali téměř 30 přestupků a vyjížděli k pěti dopravním nehodám.

Volně pobíhajícího rotvajlera, kterého se občané báli,  předali dubinští policisté jeho majiteli v Sezemicích.

Zajímavý nález nám oznámil muž z Polabin. V Bělehradské ulici viselo na stromě jízdní kolo, respektive jeho část. Jedno kolo z jízdního kola bylo uzamčené v nedalekém stojanu.

K rodinné rozepři vyjížděli policisté do obce Černá u Bohdanče. Mělo tam docházet k napadání mezi otcem a synem. Po příjezdu policistů byl již na místě klid a nikdo nic oznamovat nechtěl.

Policisté z Obvodního oddělení Lázně Bohdaneč od včerejšího dne prověřují  podezření z trestného činu týrání osoby žijící ve společně obývaném bytě nebo domě. Věc jim přišla oznámit 29letá žena z jedné obce na Bohdanečsku. Policistům uvedla, že jí již 4 roky soustavně uráží, ponižuje, zastrašuje, vyhrožuje a fyzicky napadá její manžel. Policisté museli 30letého muže pro jeho podnapilost, 1,68 promile alkoholu v dechu,  umístit na protialkoholní záchytnou stanici a dnes s ním budou provádět další úkony. Bylo zde využito i zákonného oprávnění a dotyčný byl na deset dní vykázán z domu.  V případě prokázání viny může podezřelému hrozit až tříleté odnětí svobody, v případě páchání trestného činu po delší dobu až osmileté odnětí svobody.

Další drzý řidič si včera natankoval na jedné z čerpacích stanic v centru města. Placením se neobtěžoval a po natankování ujel.

Pohřešování svého 32letého muže přišla včera oznámit 30letá žena na Obvodní oddělení Pardubice 3. Uvedla, že již od října 2008 muže pohřešuje a ten že se neozývá jí, dětem ani rodičům.

Vyšetřovatelé ze služby kriminální policie a vyšetřování - oddělení hospodářské kriminality včera zahájili trestní stíhání 47letého muže pro trestný čin úvěrového podvodu. Toho se měl dopustit tím, že uzavřel s jistou společností úvěrovou smlouvu za účelem nákupu DVD přehrávače v prodejní ceně asi 15.000 korun. Do úvěrové smlouvy uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnavateli. Na prodejním místě uhradil pouze akontaci ve výši asi 1.500 korun, DVD přehrávač odebral, ale stanovené měsíční splátky již neuhradil. Svým jednáním způsobil škodu ve výši asi 13.500 korun. Případy úvěrových podvodů se kriminalistům daří úspěšně odhalovat a obviněných v těchto kauzách přibývá.

Všímavý řidič oznámil na linku 158 „podezřelé“ odstavené vozidlo před obcí Chvojenec. Policisté vyjeli na místo zjistit, proč tam vůz stojí, ale po jejich příjezdu se tam již žádné nenacházelo.

O údajné velmi riskantní jízdě vozidla VW Transporter informovali policisty na lince 158 občané. Vozidlo se mělo doslova řítit obcí Opatovice n. Labem. Několik hlídek policistů se vydalo na místo, ale tam ani v okolí žádné vozidlo nepotkali.
por. Bc. Markéta Janovská
20. února 2009

vytisknout  e-mailem