Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Pondělí 20. července 2009 s pardubickou policií 

V pondělí 20. července 2009 vyjížděli pardubičtí dopravní policisté k 6 dopravním nehodám, kdy jednu nešetřili, tam pouze postihli řidiče za spáchaný přestupek a řidiči si vyplnili formulář pro pojišťovnu, tři dopravní nehody budou i nadále šetřit a u dvou nehod ukončili šetření na místě. Při nehodách utrpěl jeden účastník lehké zranění a opět u jedné dopravní nehody hrál svou roli alkohol. Policisté včera udělili na Pardubicku celkem 31 blokových pokut, z toho například pět pokut za rychlost v celkové výši 5.000 korun, 5 pokut za nepřipoutání se během jízdy a například tři pokuty za nesprávný způsob jízdy.

Už půl hodiny po půlnoci byla na nohou kompletní výjezdová skupina, neboť nás osádka vozidla zdravotnické záchranné služby přivolala k úmrtí 78leté ženy. I přes to, že nic nenasvědčuje, že by na smrti ženy měla účast cizí osoba, lékař nařídil provedení zdravotní pitvy.

Ve čtvrt na dvě ráno vyjížděla záchranná služba k osobám, které byly údajně pořezány v ulici Na Ležánkách, na okraji zahrádkářské kolonie. Pro jistotu si žádali asistenci policie. Na místě se nacházeli dva muži ve věku 31 a 33 let. Jeden z nich měl řezné rány na rukou a byl převezen do pardubické nemocnice. Policistům sdělil, že jej napadli bezdomovci, kteří na lavičkách, stejně jako on, seděli. Když policisté přijeli do 33letým zraněným mužem asi za hodinu do nemocnice, tak ten obrátil a sdělil, že si zranění způsobil sám, pádem a že nechce, aby věc byla dále šetřena.

I další výjezd byl jako žádost o asistenci ze zdravotnické záchranné služby. Ti jeli do Starých Jesenčan ošetřit cizinku, která měla být údajně napadena jinou cizinkou. Jednalo se o ubytovnu, kde je nahlášeno asi 23 cizinců. Napadená ale odmítla s policisty komunikovat, nechtěla uvést, kým přesně byla napadena a nic policistům hlásit nechtěla. Byla poučena, že se má dostavit na obvodní oddělení, což samozřejmě neudělala.

V 5.40 ráno nám majitel vozidla Peugeot 405 registrační značky AKH 54-41 oznámil jeho krádež. K té mělo dojít v pardubických Polabinách v ulici Kosmonautů. Policisté žádají případné svědky, kteří by mohli přispět k objasnění krádeže, aby nás kontaktovali na lince 158.

Krádeží čtyř kusů střešních oken z novostavby rodinného domu ve Starém Máteřově se od včerejšího rána zabývají policisté z Obvodního oddělení Pardubice 4. Majiteli vznikla škoda ve výši asi 42.000 korun.

Kuriózní nehodu šetří skupina dopravních nehod. V obci Dříteč se údajně samovolně rozjelo vozidlo, které narazilo do zídky a reklamní tabule. Při nehodě vznikla škoda asi 32.000.

Krádeží vibračních desek za téměř 300.000 korun se zabývají policisté z Obvodního oddělení Pardubice 1. Ke krádeži došlo na Masarykově náměstí mezi budovou Afi paláce a Telefonica O2.

21. červenec 2009
por. Bc. Markéta Janovská
tisková mluvčí

 

vytisknout  e-mailem