Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Vloupání do pardubických resturací 

Dopoledne před desátou hodinou se policistům z oddělení hlídkové služby v Pardubicích nezdál řidič alfy romeo v Trnové. Auto zastavili a při kontrole zjistili, že za volantem sedí muž, který má pro předchozí prohřešky vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Magistrát města Pardubic mu jej vyměřil v délce 18 měsíců, z nichž neuplynula ani polovina. Dopustil se tím maření výkonu úředního rozhodnutí, za což hrozí trest odnětí svobody až na 1 rok.
V 10:00 policisté z Pardubic odvezli do výkonu trestu odnětí svobody muže, který bydlí v centru města. Zastihli ho v místě bydliště a převezli do Vazební věznice v Hradci Králové.
V jedné pardubické restauraci přišla o mobilní telefon mladá žena. Nechala si ho uložený v kabelce. Té se ale dostatečně nevěnovala. Když z podniku odcházela, zjistila, že je bez telefonu. Škodu vyčíslila na 7.000 korun.
Drobnou krádež řešili policisté v pardubickém obchodním centru. Mikinu za dva tisíce chtěl odnést zloděj, ale byl při svém skutku přistižen. Přivolaní policisté mu za přestupek proti majetku uložili blokovou pokutu.
Vloupání do restaurace v Pardubicích se dopustil neznámý pachatel. Oknem vnikl do restaurace, kde z výčepu odcizil příruční pokladnu s tržbou. Otevřenou a samozřejmě prázdnou pokladnu nalezli policisté asi 500 m od podniku. Škoda dosahuje několik desítek tisíc korun.
Do další restaurace se pachatel dostal opět oknem. Vloupal se do výherního automatu a odcizil i další zboží. Celková škoda přesáhla 10.000 korun.
V 17:16 telefonoval na linku 158 muž, kterému se někdo dobývá dveřmi do bytu. Na místo rychle vyjeli policisté. Zjistili ale, že se jedná o kamaráda oznamovatele. Oběma domluvili a nic vyšetřovat nemuseli.
K potyčce mezi hosty přeloučské restaurace vyjeli místní policisté spolu s městskými strážníky. Po příjezdu všech hlídek na místo byl ale již klid. Nikdo ani nic hlásit nechtěl a situaci dořešili kolegové z městské policie.
Celkově policisté na Pardubicku ve čtvrtek 30. ledna 2009 zaevidovali 13 podezření z trestných činů, 13 přestupků z nichž 11 budou muset nadále šetřit.
prap. Radovan Sablík
30. 1. 2009

vytisknout  e-mailem