Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Krádeže, rodinné spory 

Ve středu 20. května 2009 zaevidovali policisté z Pardubicka 16 trestných činů a 28 přestupků.

V noci v jednu hodinu ráno vyjížděli policisté z Obvodního oddělení Lázní Bohdanče k rodinné rozepři v Opatovicích nad Labem. Muž napadal slovně a fyzicky svoji manželku. Zranění jí nezpůsobil a kolegové případ zaevidovali jako přestupek proti občanskému soužití.

Pracovníci na jedné ze staveb v pardubických Polabinách nemohli včera ráno řádně začít pracovat. Po příchodu do práce zjistili, že se jim zatím neznámý pachatel vloupal do kontejneru, ve kterém měli pracovní nářadí. Po odstranění zámků si odnesl elektrické ruční nářadí. Celková škoda překročila 80.000 korun.
Krádež vyšetřovali také policisté na Chvaleticku. Do areálu jedné z firem se vloupal nezjištěný pachatel a odcizil elektromotor v hodnotě 10.000 korun.
Krádež celkem 80 metrů pogumovaného zeleného pletiva vyšetřují od včerejška policisté na Pardubicku. Pachatel odcizil celkem 3 role v celkové hodnotě 15.000 korun. V případě dopadení mu hrozí trest odnětí svobody až na 2 roky.

Krátce před jedenáctou hodinou oznámil obyvatel jednoho z domů v Pardubicích krádež svého jízdního kola. Zatím neznámý pachatel mu jej odcizil z kolárny v domě. Škoda dosahuje částky 2.000 korun a policisté z Obvodního oddělení na Dubině případ vyšetřují jako přestupek proti majetku.

Policisté z oddělení hlídkové služby kontrolovali včera ve 20:25 osobní automobil Opel Astra. Řidička sice předložila doklady potřebné k řízení motorového vozidla, ale její test na návykové látky vyšel s pozitivním výsledkem. Tím se dopustila přestupku proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích, za který jí hrozí pokuta až 20.000 korun a zákaz řízení motorových vozidel až na jeden rok.

Večer krátce pře desátou hodinou telefonovala na linku 158 paní z Chvaleticka. Přišli k nim  4 muži a chtěli mluvit s jejím přítelem, který jim prý dluží peníze. Oznamovatelka ale byla doma sama a bála se jich. Než na místo dorazili policisté, tak se skupinka mužů po telefonu domluvila s partnerem oznamovatelky na vrácení dluhu a v poklidu odjeli. Nedošlo k narušení veřejného pořádku a policisté pouze zaevidovali výjezd do knihy hlášení.

Rušení nočního klidu hlásil obyvatel sídliště v pardubických Polabinách. Slyšel, že někdo z bytu v přízemí něco vyhazuje. Na místo dorazili vzápětí policisté, ale byl již klid. S mužem z přízemního bytu kolegové mluvili a domluvili mu, aby se choval tišeji.

V Pardubicích v ulici Kunětická si na silnici ustal podnapilý muž. Toto nám anonym oznámil těsně před 23. hodinou. Ihned na místo vyrazila policejní hlídka. Než ale kolegové dorazili, odvedli muže tři jeho kamarádi. Událost se tedy naštěstí obešla bez zranění.
prap. Radovan Sablík
21. 5. 2009

vytisknout  e-mailem