Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin na Pardubicku

policisté zaevidovali 7 podezření ze spáchání trestných činů  

     Ve čtvrtek 8. ledna 2009 zaevidovali policisté celkem 7 podezření ze spáchání trestných činů a 10 přestupkových jednání.
 
     Necelou půl hodinu po půlnoci zaznamenali operátoři tísňové linky 112 první telefonát, že v územním obvodu dubinského oddělení v Pardubicích hoří osobní vozidlo. Na místo přijeli hasiči i policisté. Při šetření bylo zjištěno, že majitel vozidla se snažil rozmrazit své vozidlo letlampou, a při tom vozidlo zapálil. Hasiči klasifikovali výjezd jako technický, další účast policie nebyla nutná.
 
     Další případ byl zaznamenán v poledních hodinách. Policisté vyjížděli na základě oznámení, že je mladá žena v místě jejího zaměstnání slovně obtěžována jejím bývalým přítelem. Když se kolegové z hlídkové služby dostavili na místo, oznamovatelka už nic hlásit nechtěla, jelikož její bývalý přítel již místo opustil. Ke škodě na majetku ani na zdraví nedošlo, věc pro policii byla ukončena.
 
     Na linku 158 oznámil chlapec mladší patnácti let, že mu jeho starší kamarád vzal čepici, kterou měl na hlavě. Policisté z Dubiny vyjeli na místo na sídliště Studánka. Po příjezdu na místo muži zákona zjistili, že šlo pouze o „klukovinu“, druhý z chlapců  čepici vrátil,  omluvil  se a policisté se vrátili ke své práci.
 
     Dalším případem, kterým se zabývali policisté z Dubiny, je podezření z vloupání do dvou bytů v Dašické ulici. Na místo se dostavil i kriminalistický technik. Jeden z majitelů vyčíslil škodu na 70.000 korun. Pachatel odcizil elektroniku a šperky. Do dalšího bytu se pachatel vloupat pouze pokusil. Policisté se případem dále zabývají.
 
     Další výjezd byl do centra města Pardubic k drobné krádeži v jednom z obchodů. Policistům předali zástupci obchodu dvě dívky, které se snažily přes pokladnu bez zaplacení pronést zboží v hodnotě 114 korun. Případ se šetří jako přestupek proti majetku.
 
     Na venkovském obvodu ve Chvaleticích nahlásil výpravčí Českých drah napadení vlakové čety. Chvaletičtí policisté šetří toto událost jako přestupek proti občanskému soužití.
 
     Nekradlo se jen v centru Pardubic, ale i v jednom obchodním domě v Polabinách. Polabinští policisté vyjížděli ke krádeži 34 plechovek energetického nápoje v hodnotě přesahující 1.100 korun. Dvaatřicetiletý muž chtěl pronést zboží v batohu přes pokladnu bez zaplacení. Podezřelého muže však pracovníci ostrahy obchodního domu zadrželi. Policisté vyřídili přestupek na místě uložením blokové pokuty.
 
      Policisté z dopravních nehod vyjížděli během dne i noci celkem k šesti dopravním nehodám. Nejzávažnější dopravní nehoda se stala na Holicku. Jedna osoba při ní utrpěla těžké zranění, druhá osoba zranění lehké. Další nehody se obešly bez újmy na zdraví.

vytisknout  e-mailem