Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Poškození vozidel, drobné krádeže  

Policisté z Pardubicka ve čtvrtek 19. března 2009 zahájili šetření k osmi trestným činům a dvaceti devíti přestupkům. Kolegové z dopravního inspektorátu měli nahlášeny čtyři události, přičemž dvě zaevidovali jako dopravní nehody, v jednom případě se jednalo o škodní událost, došlo k poškození čelního skla automobilu.  Jednu vyřídili na místě jako přestupek uložením blokové pokuty.

Půl hodiny po půlnoci oznámil na linku 158 muž z Přelouče, že mu neznámý pachatel odcizil peněženku ze zadní kapsy kalhot. Poškozený byl pod vlivem alkoholu a nebyl schopen uvést popis podezřelého. V peněžence měl asi 300 korun v hotovosti a platební karty.

Policisté z pardubické hlídkové služby kontrolovali na Masarykově náměstí osobní vozidlo Mercedes. Řidič byl pod vlivem alkoholu, při orientační dechové zkoušce nadýchal 0,60 promile alkoholu v dechu. V tomto případě se řidič dopustil přestupku, za který mu hrozí ve správním řízení uložení sankce spočívající v zákazu řízení motorových vozidel a uložení blokové pokuty.

Dalšího hříšného řidiče kontrolovali pardubičtí policisté v ulici Palackého. Jel vozidlem Škoda Favorit, ale při kontrole vyšlo najevo, že nevlastní a nikdy nevlastnil řidičský průkaz. Navíc mu v minulosti byl uložen zákaz řízení motorových vozidel. Za spáchání trestných činů řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a maření výkonu úředního rozhodnutí mu hrozí trest odnětí svobody v délce až jednoho roku.

Všímavá žena oznámila, že v Pardubických Polabinách je před jedním domem zaparkované osobní vozidlo, které má otevřené zadní dveře. Přivolaní policisté zjistili majitele, který si auto zajistil.

V obci Býšť dosud nezjištěný pachatel poškodil odstavená vozidla. Poškodil čelní skla automobilů Renault a Citroen, dovnitř však nevnikl. Vzniklá škoda dosahuje částky 5.000 korun.

Večer v 19:05 na linku 158 oznámili sportovci využívající tělocvičnu jedné z pardubických základních škol, že jim byly odcizeny věci ze šatny.

Po dvacáté hodině večer oznámila paní z Chvaleticka, že byla napadena svým přítelem. Na místo se vydali policisté, vyslechli si od zúčastněných, co se vlastně stalo. Vzhledem k tomu, že napadení bylo jenom slovní, ke zranění osob  nedošlo, zaevidovali kolegové výjezd jako přestupek proti občanskému soužití.

Drobnou krádež řešili kolegové v Pardubicích. V jednom z Pardubických hypermarketů žena odcizila zboží v hodnotě 35 korun. Přivolaní policisté ženu zkontrolovali a podezřelé udělili blokovou pokutu.

Další drobnou krádež řešili policisté jen o chvíli později. Předmětem zájmu podezřelého muže byla láhev vodky. Jenomže jej přistihla ostraha hypermarketu a přivolali opět policisty. Ti podezřelého zkontrolovali a vylustrovali v policejních evidencích. Při tom zjistili, že je na něj vydán evropský zatýkací rozkaz. Na základě toho byl muž zadržen a umístěn do policejní cely. Kolegové budou nyní postupovat ve spolupráci s institucí, která zatýkací rozkaz vydala.
prap. Radovan Sablík
20. března 2009

vytisknout  e-mailem