Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Krádeže, domácí spory 

V průběhu úterý 9. června 2009 začali policisté z Pardubicka prověřovat 13 trestných činů a 38 přestupků. Kolegové z dopravního inspektorátu vyjížděli k sedmi dopravním nehodám, které jsou všechny předmětem dalšího vyšetřování. Byly při nich lehce zraněny 3 osoby.
 
Ráno v 6:00 ohlásil řidič projíždějící Štrossovou ulicí v Pardubicích poruchu svého automobilu. Z toho začaly unikat provozní látky na komunikaci. Provozní kapaliny na místě rychle zlikvidovali přivolaní hasiči a policisté jen výjezd zapsali do knihy fonogramů a hlášení.
 
V Pardubicích na Sukově třídě kontrolovali policisté oddělení hlídkové služby osobní automobil Opel Astra. Při lustraci řidičky ale vyšlo najevo, že nevlastní příslušné řidičské oprávnění. Převzali si ji tedy kolegové z obvodního oddělení, kteří jí ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Zákon v tomto případě stanovuje až trest odnětí svobody na jeden rok.
 
Odpoledne ve 14:30 telefonovala na linku 158 žena z Chvaleticka, že jí napadl manžel. Policisté z obvodního oddělení ihned vyjeli na místo, kde kontaktovali oznamovatelku i jejího manžela. Z jejich výpovědí vyplynulo, že ve věci se jedná o návrhový přestupek proti občanskému soužití a tak jej také zaevidovali. Smyslem návrhových přestupků je to, že se projednávají až před příslušnou přestupkovou komisí na podnět oznamovatele.
 
Krádež mobilního telefonu a dokladů řeší policisté v Pardubicích. U nákladního terminálu jedné z firem oslovil řidiče nákladního vozidla cizí muž s tím, že si potřebuje zatelefonovat. Při hovoru mu ještě řidič předal další některé doklady k vozidlu a k transportu. Telefonista si ještě odběhl něco zařídit, ale vrátit se už zapomněl. Poškozenému tak vznikla škoda přesahující 4.000 korun.
 
Pachatele krádeže zadrželi pracovníci ostrahy obchodního domu v Pardubicích. Větší množství žvýkaček, v hodnotě přes 2.000 korun, si schoval pod oblečení a prošel pokladnou, aniž by je uhradil. Vzápětí byl ale zadržen pracovníky bezpečnostní agentury a ti zavolali policisty. Lustrací podezřelého vyšlo najevo, že se krádeže nedopustil poprvé a v minulosti byl již za mejtkové trestné činy trestán. Za trestný čin krádeže mu v tomto případě hrozí trest odnětí svobody až na 2 roky.
 
K ošetření pacientky vyjížděli večer krátce po šesté hodině záchranáři z Pardubic. Jako asistenci na místo potřebovali i policejní hlídku. Když ale naši kolegové dorazili, nebyla jejich přítomnost vůbec nutná a výjezd jen zapsali do knihy fonogramů a hlášení.
 
Ve 21:42 telefonoval na linku 158 řidič z Pardubic. Někdo jiný totiž na parkovišti odstavil své vozidlo tak, že bránilo výjezdu ostatních automobilů. Protože kolegové nemohli kontaktovat majitele překážejícího auta, zajistili si na místo odtahovku. Naštěstí pro majitele se včas stihl vrátit, přeparkoval a kolegům zaplatil pokutu za nesprávné parkování.
 
prap. Radovan Sablík
10. 6. 2009

vytisknout  e-mailem