Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Především rodinné rozbroje 

V průběhu 5.3.2009 zaevidovali na Pardubicku policisté 13 trestných činů a 16 přestupků. Kolegové z oddělení dopravních nehod vyšetřovali 5 událostí.
Trestného činu poškozování cizí věci se dopustil dosud neznámý pachatel na Bohdanečsku. U zaparkovaného nákladního vozidla poškodil zámky dveří. Majiteli automobilu způsobil škodu 5.500 korun.
Ráno doplatila paní na svoji roztržitost. U obchodního domu Kaufland si vybírala z bankomatu finanční hotovost. Jenomže peníze zapomněla ve výdejovém okénku bankomatu a když se vrátila zpět, peníze tam už nebyly. Policisté nyní prověřují, jestli si nalezenou finanční hotovost někdo přisvojil. Vzhledem ke skutečnosti, že se jedná o  30.000 korun, hrozí „nálezci“ trest odnětí svobody až na tři léta.
Samozřejmě řešili policisté i drobné krádeže v obchodech. Pracovníci prodejen je zavolali k celkem čtyřem případům. Ty většinou skončily uložením blokové pokuty. V jednom případě si  muž chtěl odnést láhev alkoholu. Byl přistižen ostrahou a přivolaní kolegové na místě lustrací zjistili, že podezřelý byl před méně než třemi lety propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody. Proto je i tentokrát jeho počínání považováno za trestný čin, za který mu hrozí až dva roky vězení.
To, že i chvilková nepozornost pachatelům krádeží stačí, se přesvědčila paní z Pardubic. Když nakupovala v prodejně na třídě Míru, měla svoji tašku s peněženkou v nákupním košíku. Pachatel využil její soustředění na nakupování a tašku jí odcizil. V té měla peněženku s osobními doklady, platební kartou i finanční hotovostí. Celková škoda činí 400 korun, ale protože se pachatel dopustil trestného činu krádeže věcí při sobě, to znamená v přímém držení majitele, hrozí mu trest odnětí svobody v délce dvou let.
Zjitřenou atmosféru v soužití dvou partnerů museli řešit kolegové v centru Pardubic. Paní si přivolala policisty na pomoc před svým přítelem, který ji slovně napadal. Když se oba zklidnili, policisté událost zaevidovali jako přestupek proti občanskému soužití.
V podobném duchu se neslo i další oznámení. Jenže tentokrát v něm navíc měl své místo alkohol. K němu přibyly i rozvodové neshody. Když ale kolegové na místo přijeli, byla již situace vyřešena. Šlo o to, že paní nechtěl svého manžela pod vlivem alkoholu pustit domů. Ale protože se přeci jen dohodli ještě před zásahem policie,  ta nemusela zasahovat.
A rodinné rozepře ovládly atmosféru i do třetice. Tentokrát  došlo k napadání matky jejím synem. Protože se útočníkova agresivita stupňovala, přijeli s policisty i zdravotníci. Mladík byl  transportován sanitním vozem s policejní asistencí do zdravotnického zařízení.
prap. Radovan Sablík
6.3.2009

vytisknout  e-mailem