Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Nalezené kolo, sousedské rozepře, výhružné SMS ... 

Za středeční den tohoto týdne jsme zaznamenali 18 případů podezření ze spáchání trestného činu a okolo čtyřiceti přestupků. Skupina dopravních nehod vyjížděla ke třem dopravním nehodám. Ve zbylém čase se i "nehodáři" věnovali dohledu nad dodržování dopravních předpisů.
V režii města v ulicích Pardubic proběhl cyklistický závod Křivkův memoriál. Tato situace měla obrovský vliv na dopravu v Pardubicích. Řidiči se bohužel setkali s několika uzavřenými silnicemi, což mělo nechvalný dopad na průjezd městem. Vše však zvládli, to ukazuje i včerejší bilance počtu dopravních nehod.
Jedno z prvních oznámení které se týkalo problémů v dopravě jsme přijali okolo půl deváté dopoledne. V obci Sezemice dle oznamovatele si prodejci postavili stánek, kterým však zakryli dopravní značení. V důsledku této situace chodci přecházeli v prostoru křižovatky a to bránilo průjezdu vozidel. Na místo přijeli policisté z Obvodního oddělení Pardubice IV. Vše vyřešili domluvou. Obchodní prodejci učinili taková opatření, díky nímž byly všechny dopravní značky řádně viditelné.
V obci Nemošice mají někteří občané zaplacené parkovací místo. Na jedno takové se dle oznamovatelky se svým vozidlem postavila s vozidlem jiná osoba. Proto oznamovatelka požádala o pomoc policisty. K této události vyjela hlídka v bílých košilích, která nesprávné parkování vyřešila domluvou.
Netradiční oznámení týkající se držení pacientky ve zdravotnickém zařízení jsme přes linku 158 obdrželi ve čtvrt na deset dopoledne. Volající žena žádala pomoc od policistů. V telefonu uvedla, že ji lékaři drží proti její vůli. Dle ošetřujícího lékaře by se tato žena měla pro vážný průběh nemoci léčit. Žena byla propuštěna na revers.
Sousedské vztahy řešili holičtí policisté. Ti vyjížděli do obce Ostřetín. Zde oznamovatelka uvedla, že její sousedka po ni hází kamení. Muži zákona vyjeli ihned na místo. Ke škodě na majetku ani ke zranění při tomto incidentu nedošlo. Událost šetří jako přestupek.
Policisté železniční policie řešili černého pasažéra. Toho zjistili průvodčí ve vlaku jedoucím z Luhačovic ve směru na Pardubice. V Kolíně se průvodčí tohoto muže snažili vykázat z vlaku. Dle zaměstnanců drah toto muž odmítal a byl agresivní. V Pardubicích si s ním poradili naši kolegové Oddělení železniční policie, kteří provedli asistenci zaměstnancům drah.
Policisté Obvodního oddělení Lázně Bohdaneč přijali oznámení o požáru v obci Hrobice. Zde dle oznamovatele někdo pálí oheň u lesa. Na místě hlídka zjistila, že se o požár nejedná. Osoba, která zde pálila klestí tuto skutečnost v řádném termínu předem ohlásila hasičům.
Obavu z výhružných krátkých textových zpráv měla další oznamovatelka z Popkovic. Případ vyjeli prověřit policisté z Pardubic IV. Pro neúplnost oznámení se s volající ženou spojili prostřednictvím jejího mobilního telefonu. Ta se omluvila, že v této chvíli už pomoc od policie nepotřebuje.
O štěstí může hovořit muž, který v minulých dnech oznámil odcizení jeho jízdního kola. Kolo ve středu našel uzamčené vlastním zámkem. Předešlý den slavil a zřejmě si nepamatoval v jakém stojanu a v jakém místě své kolo před oslovou uzamkl.
nprap. Eva Maturová
30. dubna 2009

vytisknout  e-mailem