Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Vloupání do vozidla, drobné krádeže 

V průběhu pondělí 24. března 2009 pardubičtí policisté zahájili prověřování dvanácti trestných činů a dvaceti sedmi přestupků, ze kterých dvacet bylo vyřešeno na místě uložením blokové pokuty. Kolegové z dopravního inspektorátu řešili 5 dopravních nehod, při kterých došlo k jednomu lehkému zranění.

Včera  na linku 158 byly nahlášeny 4 drobné krádeže zboží v pardubických obchodech. Všem podezřelým z těchto krádeží byly uloženy blokové pokuty. Hodnota věcí, které byly předmětem zajmu těchto osoby, nepřesáhla 1.000 korun.

V 10:28 telefonovala na linku 158 žena z Lázní Bohdanče, že si doma zabouchla dveře a nemůže se dostat do bytu. Dostavili se policisté spolu s hasiči, kteří byt  otevřeli. Paní si  nechala jídlo na zapnutém sporáku, ale naštěstí se nic vážnějšího nestalo.

V 1:33 telefonoval na linku 158 pán z Pardubic, že v Polabinách nalezl starší paní o berlích, která je  lehce oblečená. Na místo se tedy dostavili policisté z místně příslušného oddělení a ti přivolali  rychlou záchranou službu. Protože žena byla prochladlá a dle zjištění kolegů žije sama, byla převezena do pardubické nemocnice.
Noviny a časopisy si nemohli koupit obyvatelé obce na Pardubicku. Do plechové bedny u trafiky se  po odstranění visacího zámku vloupal neznámý pachatel. Odcizil časopisy a DVD v hodnotě několika set korun.
Na své dvě děti zapomněl muž z Pardubic. Výživné neplatil  od června roku 2005 a dluh mu  narostl do výše přesahující 100.000 korun. Za spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy podezřelému hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na jeden rok.
Z návštěvy zlodějů jistě neměli radost v soukromé firmě na Bohdanečsku. Neznámí pachatelé vnikli do areálu dopravní společnosti. Zde z palivových nádrží zaparkovaných nákladních vozidel a odčerpali dohromady 450 litrů motorové nafty. Z jednoho vozidla navíc odcizili tažnou tyč. Škoda dosahuje 40.000 korun.

Dosud nezjištění pachatelé využili nepřítomnosti majitelky domu v obci na Holicku. Nalezeným klíčem si odemkli dveře, dům prohledali a z obývacího pokoje odcizili  45.000 korun. Policie apeluje  na obyvatele domů a bytů, aby klíče od vchodových dveří nenechávali schované na volně přístupných místech, kde je může náhodný zloděj objevit.
Dosud nezjištěný pachatel se vloupal do vozidla u silnice I/35 na Holicku. U Škody Fabia poškodil nezjištěným způsobem zámek předních dveří, ty však neotevřel a rozbil okénko zadních dveří. Odcizil na zadním sedadle položenou koženou tašku s tiskopisy. Škoda, kterou pachatel způsobil, činí 4.500 korun.
prap. Radovan Sablík
24.3.2009

vytisknout  e-mailem