Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Asistence při otevření bytu, krádeže ... 

Běhen 3. září 2009 zaevidovali naši policisté celkem 14 případů pro podezření ze spáchání trestného činu a projednávali více než 30 přestupků. Pouze devět z nich je předmětem dalšího šetření, ostatní byly projednány na místě.
Co se týká pracovní náplně dopravních policistů, kteří bdí na silničním provozem, těm včerejší den začal akcí s názvem „Zebra se za tebe nerozhlédne“. Ta proběhla od 7:00 do 8:00 hodin v Přelouči a na 9. hodinu se přesunuli do Pardubic. Více informací k ní se dočtete zde.
Mimo jiné stačili odhalit i několik hříšníků. Zatím co v ranních hodinách na přechodech pro chodce vyřizovali přestupky domluvou, později došlo i na pokuty. Dva řidiči neužili při jízdě bezpečnostní pásy, 1 telefonoval, 3 nedodrželi způsob jízdy a 4 byli pokutováni za ostatní „nebodové“ přestupky.
Co se týká počtu přijatých oznámení, čtvrtek se dá zařadit mezi dny klidnější.
Okolo 8:45 jsme přijali oznámení o napadení. Na místo vyjeli policisté místně příslušného oddělení Pardubice III. Tam policisté zjistili, že k napadení mělo dojít mezi sourozenci. Ke zranění naštěstí nedošlo, jedná se o přestupek proti občanskému soužití. Případem se policisté nadále zabývají.
Okolo jedné hodiny odpoledne jsme přijali oznámení o vloupání do osobního vozidla. To mělo být zaparkováno na parkovišti u nejmenovaného obchodního domu v centru města Pardubic. Neznámý pachatel tam rozbil okno vozidla, vnikl do jeho interiéru a odtud odcizil kufřík s věcmi. Aby toho nebylo málo, nezjištěným předmětem pak zřejmě tentýž pachatel poškodil levou přední pneumatiku automobilu. Svým jednáním tak majiteli vozidla způsobil škodu ve výši až 22.000 korun. Případ šetříme jako podezření ze spáchání trestného činu krádeže a poškozování cizí věci.
Včera byly při drobných krádežích v obchodech v centru města odhaleny nezávisle na sobě dvě osoby. V jednom případě šlo o muže, který přes pokladnu bez zaplacení přenesl zboží v minimální hodnotě a to necelých pěti korun. V tom druhém dítě mladší patnácti let bez zaplacení přeneslo přes pokladnu ve své tašce čepici. Oba byli přistiženi ostrahou a na místo byli přivoláni policisté. Muži byla udělena bloková pokuta, osobu mladší 15 let si převzala matka, která byla přítomna šetření. To probíhalo samozřejmě za asistence pracovnice sociálně právní ochrany dítěte.
O otevření bytu v ulici S. K. Neumanna byli požádáni hasiči. Ti vyrozuměli a zároveň požádali o asistenci policisty. V jednom z bytů měl být za dveřmi nemocný muž, který údajně potřeboval ošetření lékařské služby, ale neotevíral dveře. Přestože pán byl agresivní, vše dobře dopadlo. Zdravotníci, hasiči i policisté odvedli svoji práci a mohli pokračovat dál ve výkonu služby.
Před jedenáctou hodinou v noci přijalo naše operační středisko oznámení, že v Pardubicích na sídlišti Hůrka dochází k rušení nočního klidu. Netrvalo to ani deset minut, co se policisté dostavili na místo. V tu dobu se tam žádný hluk nerozléhal. Naopak, všude byl klid. Operační středisko se ho snažilo kontaktovat prostřednictvím telefonu, ale ani ten už nezvedal.
O dopravních nehodách, které se staly v našich územních obvodech, o těch se dočtete v samostatných článcích.
nprap. Eva Maturová
3. září 2009

vytisknout  e-mailem