Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Čtvrtek 5. února 2009 s pardubickými policisty 

Čtvrtý pracovní den tohoto týdne zaevidovali pardubičtí policisté devět podezření ze spáchání trestných činů a dvanáct přestupků. Skupina dopravních nehod vyjížděla k osmi hlášeným dopravním nehodám, kdy šest nehod vyřešili jako přestupek.
    
Dopravní policisté vykonávající dohled nad plynulostí silničního provozu  včera uložili dvě blokové pokuty ve výši 2.000 korun za rychlou jízdu. Dále se zaměřili na způsob jízdy, čtyři řidiči nebyli připoutáni bezpečnostními pásy a někteří při jízdě telefonovali. Všichni hříšníci byli vyřešeni na místě blokovou pokutou.
    
Hlídkovou službu si k asistenci vyžádala záchranná služba. Jelikož převáželi agresivní osobu do krajské nemocnice k ošetření. Po ošetření v nemocnici umístili agresivního pacienta na protialkoholickou záchytnou stanici. Zde zůstal do vystřízlivění.
    
Včerejšího dne přijalo operační středisko celkem 3 oznámení, že na ulici pobíhá pes. Jeden pobíhal za obcí Dašice ve směru na Komárov. Sem vyjeli policisté dubinského oddělení. Muži zákona psa odchytli a předali starostovi obce. I další hlášení tentokrát o pejskovi ležícímu na komunikaci v obci Kostěnice řešili policisté z Dubiny. Pejska našli a předali starostovi obce Komárov.
    
 Třetí případ pobíhajícího psa řešila hlídková služba v Lexově ulici na Zeleném předměstí, kde se bez majitele vyskytl rotvailer. K tomuto případu si policisté vyžádali asistenci městské policie Pardubice. Strážníci městské policie si věc převzali a naši hlídkaři pokračovali dál ve své práci.
     
Okolo čtvrté hodiny odpoledne oznámila žena z Přelouče, že jí na okna někdo bouchá a než otevřela, utekl. Později hlídka zjistila, že jí do oken nezjištěná osoba házela zbytky sněhu. Jelikož ke škodě nedošlo a pachatel se na místě nenacházel, policisté šetření ukončili.
    
O štěstí může mluvit oznamovatelka, která nahlásila ztrátu své peněženky. Uvnitř měla doklady a finanční hotovost ve výši 1.500 korun. Po tom, co odešla ze služebny, si vzpomněla, že ji mohla zapomenout na stolku zdejšího bufetu jednoho obchodního domu v Pardubicích. Vrátila se na místo a peněženku i s obsahem dostala od obsluhy.
    
Další podstivý občan přivolal policii k nalezené příruční pokladně. Na místo vyjela hlídka polabinského oddělení, technik a psovod se služebním psem. V pokladně se nacházela finanční hotovost 241 korun. Věc byla zanesena do evidencí jako nález.
    
Dosud neznámý pachatel se vloupal pravými předními dveřmi do osobního vozidla Škoda Felicia, které bylo zaparkované v Prodloužené ulici v Polabinách. Dostal se do vozidla, odmontoval nezjištěným způsobem páté dveře, které odcizil. Na místo vyjeli policisté polabinského oddělení a kriminalistický technik. Věc je v šetření. Žádáme občany, kteří mají jakýkoliv poznatek ke zjištění pachatele, aby kontaktovali policii na linku 158.
prap. Eva Maturová
6. 2. 2009

vytisknout  e-mailem