Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Doprava o víkendu, neshody s obsluhou ... 

Během čtvrtého dne  35. pracovního týdne tohoto roku přijali pardubičtí policisté 12 oznámení týkající se podezření ze spáchání trestných činů a řešili okolo 25 přestupků.
Skupina dopravních nehod vyjížděla k pěti událostem. Čtyř byly řešeny jako dopravní nehody, při třech nehodách utrpěli naštěstí zranění celkem 4 osoby. Jedna událost byla vyřešena na místě blokovou pokutou.
Během čtvrtka využilo tísňovou linku 158 celkem 66 volajících. Z tohoto počtu je patrné, že čtvrteční den se dá zařadit mezi ty klidnější.
Jedno z prvních oznámení operační důstojníci zaznamenali o půl druhé ráno. To se týkalo velkého zlatohnědého psa, který měl ležet pod barem jedné nejmenované restaurace na sídlišti Studánka, k němuž se žádný majitel nehlásil. Na tomto případu byla o spolupráci požádána Městská policie Pardubice, kteří pejska převezli. Naši policisté věc zaznamenali do knihy fonogramů a hlášení.
Pokud někomu chybí velký zlatohnědý pes, jehož rasa není určena, kontaktujte Městskou policii Pardubice.
V Moravanech se dle oznamovatele mělo pohybovat vozidlo s osádkou, která byla oznamovateli dost podezřelá. Čim si osádka automobilu „vysloužila“ tento přívlastek? Zřejmě tím, že projížděla obcí velmi pomalu a prohlížela si se zájmem domy a okolí. Po vozidle se vyjeli poohlédnout policisté z Holic. Ti by osádku vozidla jistě kontrolovali. Hlídka však žádné podezřelé auto nepotkala. Určitě se muži zákona v rámci výkonu služby do obce i okolních obcí vrátí.
Nejen, že naše hlídky vyjíždí k potyčkám mezi hosty restauračních zařízení, ale občas přijímáme oznámení týkající se neshod mezi hosty a obsluhou. K tomu mělo dojít okolo osmé hodiny večer v nejmenované restauraci v Pardubicích. Na místo přijeli „hlídkaři“, kteří si vyslechli obě strany. Naštěstí nikdo nebyl zraněn, nebyl poškozen žádný majetek, proto hlídka celou věc vyřídila na místě.

Není to tak dlouho, co jsme řidiče upozorňovali na zvýšený provoz vozidel a možné zácpy v důsledku začínajících prázdnin. Dva měsíce jsou pryč a dnes Vás mohu informovat a zároveň i upozornit na dopravní situaci, která by mohla nastat následkem konce prázdnin. Tak jak na začátku lidé odjíždí na chaty, chalupy a dovolené, na konci můžeme počítat s jejím návratem. Je těžko odhadnutelné, zda se lidé vrací průběžně, nebo jestli se budou vracet až o tomto víkendu. I na takovou situaci jsme připraveni. Že by mohlo k nějaké dopravní zácpě nebo komplikaci dojít skutečně nevylučujeme. O víkendu je do služby nasazen větší počet dopravních policistů, kteří jsou samozřejmě při komplikacích připraveni řídit dopravu. V současné době v našem městě není žádná uzavírka, která by dopravu na některém z hlavních tahů omezovala. Pokud podobná situace nastane, prosíme řidiče o strpení a toleranci. Nejedna nehoda vnikne v důsledku chvátání a nervozity. Určitě si nikdo z nás nepřeje ukončit letní příjemné prázdniny jakýmkoliv zbytečným "karambolem".
nprap. Eva Maturová
28. 8. 2009

vytisknout  e-mailem