Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Vloupání do domu, krádež věcí z vozidla. 

V průběhu dne 23.2.2009 zaevidovali policisté na Pardubicku 15 trestných činů a 22 přestupků. Policisté z dopravního inspektorátu vyšetřovali 5 dopravních nehod. Při nich bylo celkem 6 osob zraněno lehce a 1 osoba utrpěla zranění smrtelné.

Ráno před půl sedmou vyjížděli policisté z pardubického oddělení k poškození osobního vozidla Ford Galaxy. Na vozidle bylo rozbité okno zavazadlového prostoru. Při šetření na místě vyšlo najevo, a majitel automobilu to posléze i potvrdil, že okno rozbil led spadlý ze střechy domu. Kolegové výjezd zaevidovali pouze jako škodní událost.
V 8:13 telefonovala na linku 158 revizorka pardubického dopravního podniku, že má problémy s černým pasažérem v Polabinách. Při příjezdu policejní hlídky ale již bylo vše vyřízeno a naši kolegové nemuseli proti nikomu zasahovat.
Dopoledne v 9:32 nám byl prostřednictvím linky 112 nahlášen pracovní úraz dělníka na jedné z pardubických staveb. Pracoval v 5-ti metrovém výkopu a sám se nemohl dostat ven. Na místě zasahovali hasiči a záchranáři, kteří muže odvezli do Krajské nemocnice v Pardubicích. Zde byl ošetřen a lékař u něj klasifikoval epileptický záchvat. Tím se vysvětlilo, že k žádnému pracovnímu úrazu nedošlo.
V 10:30 oznámil majitel domu na Holicku vloupání. Do jeho momentálně rekonstruovaného obydlí se dostal neznámý zloděj. Vypáčil dvoje dveře, přičemž poškodil i kovové zárubně. Z jedné z místností nakonec odcizil „jen“ venkovní televizní anténu. Škoda v tomto případě dosahuje 5.000 korun.
V průběhu dne došlo i na rodinné rozbroje. Dopoledne oznámil muž, že mu v jedné realitní kanceláři vyhrožuje zabitím jeho dnes již bývalý zeť. Nijak mu ale neublížil, napadení bylo naštěstí jen slovní.
Večer prozměnu zakročovali policisté z Lázní Bohdanče. Jednalo se o roztržku mezi přítelem s přítelkyní. Slečna dostala pár facek a situaci krotili muži zákona. V obou případech kolegové zaevidovali přestupky proti občanskému soužití.
Odpoledne v 13:50 přišel ke svému vozidlu BMW jeho majitel. Při příchodu k autu si uvědomil, že jej zapomněl zamknout. To ale už bylo pozdě a jeho nepozornosti využil neznámý pachatel. Odcizil kufřík s osobními a účetními doklady v celkové hodnotě 2.500 korun.
Večer byl nahlášen požár. Bohdanečští policisté k místu vyrazili. Spolu s hasiči zjistili, že hoří elektrorozvaděč u hlavní silnice. Nezapálil ho nikdo naschvál, zahořel v důsledku technické závady. Řešení tedy zůstává v kompetenci hasičů.
V 21:25 vyjížděli přeloučští policisté k oznámenému vloupání do prodejny s textilem. Pachatel rozbil skleněnou výlohu a z prodejny odcizil mikinu. Škoda v tomto případě dosáhla 4.600 korun.
prap. Radovan Sablík
24.2.2009

vytisknout  e-mailem