Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

krádeže, sousedské spory ... - prap. Radovan Sablík - 15.1.2009 

     Za včerejší den policisté z Pardubicka začali prověřovat sedmnáct případů, z nichž bylo osm podezření ze spáchání trestných činů a devět událostí bylo  kvalifikováno  jako přestupky.
 
     Hned dva podnapilé řidiče kontrolovali včera v noci policisté z hlídkové služby v Pardubicích. Oba dva nadýchali od 0,2 do 0,3 promile v alkoholu a byli řešeni za přestupek v dopravě. K dořešení jejich přestupků si je převzali kolegové z obvodního oddělení v Pardubicích-Polabinách.
 
     Těsně před sedmou hodinou ranní bylo na linku 158 přijato oznámení o vloupání do zemědělského objektu na Holicku. Neznámý pachatel přes noc vnikl do areálu zemědělského střediska. Zde z nádrže autojeřábu a cisternového automobilu odčerpal do kanystrů a nalezených nádob téměř 1900 litrů motorové nafty. Celková škoda vzniklá agrárníkům činí více než 37.000 korun.
 
     V 12:36  vyjeli policisté z Holic k domu starší oznamovatelky, která si zabouchla dveře. Klíč ponechala zevnitř v bezpečnostním zámku. Protože v domě měla roztopený kotel a svého psího miláčka, přivolali si kolegové hasiče, kteří byt otevřeli a předali majitelce.
 
     Bezohledný zloděj využil drobné nepozornosti matky s kočárkem. V nestřeženém okamžiku, když se věnovala svému dítěti a byla před kočárkem, jí pachatel odcizil na kočárku odloženou kabelku s peněženkou. Přišla nejen o peníze a osobní doklady, ale také o kreditní kartu i mobilní telefon. Celkově vznikla škoda ve výši 4.800 korun.
 
     Odpoledne řešili policisté na Pardubicku spor dvou sousedů. Oznamovatel si stěžoval, že když venčil svého pejska, napadl jej na ulici před domem jeho soused. Situaci na místě vyřešili naši kolegové z dubinského oddělení a věc zaevidovali jako přestupek proti občanskému soužití.
 
     Večer před půl devátou si paní v Pardubicích všimla na ulici ležícího člověka. Přivolala tedy na místo muže zákona. Ti zjistili, že muž je v tak podnapilém stavu, že se domů rozhodně sám nedostane. Proto ho zajistili a převezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Pardubic.
 
     Policisté z oddělení dopravních nehod měli práci na silnici číslo I/35. V 5:45  došlo před obcí Jaroslav na namrzlé silnici ke střetu osobního a nákladního vozidla. Nehoda se obešla bez zranění, ale vozidla bránila bezpečnému provozu. Ten musel být řízen kyvadlově v jednom jízdním pruhu a dopravu se podařilo plně obnovit až téměř 3 hodiny po události.
 

vytisknout  e-mailem