Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

Zraněný muž, noční klid, krádeže 

Ve středu 19. srpna 2009 zaevidovali muži zákona v pardubickém regionu 14 trestných činů a 31 přestupků. Policisté ze skupiny dopravních nehod vyjížděli k 11 nahlášeným událostem, 8 z nich šetří jako dopravní nehody a 3 vyřešili pouze uložením blokové pokuty přestupci, protože se nejednalo o dopravní nehody ve smyslu zákona. Z 8 šetřených jsou 4 předmětem dalšího vyšetřování. Při nehodách byly 2 osoby zraněny lehce a 1 těžce. Kolegové ze skupiny dohledu nad silničním provozem zastavili 5 řidičů pro překročení maximální povolené rychlosti a uložili jim pokuty ve výši  6.500 korun, 4 řidiči nebyli připoutání bezpečnostními pásy a dostali pokuty  1.600 korun a 1 automobil měl propadlou technickou kontrolu, proto přestupek řidiče oznámili k projednání správnímu orgánu. Policisté z oddělení hlídkové služby zkontrolovali 27 vozidel, 16 osob a zjistili 4 přestupky, za které uložili pokuty celkem 2.500 korun.
 
Krátce před  1 hodinou ráno oznamovali obyvatelé pardubické ulice Závodu míru hluk a rušení nočního klidu. Na místě policisté hlučící občany umravnili a výjezd zapsali do knihy fonogramů a hlášení.
 
Ve 3:25 probudila obyvatele jednoho domu pardubického sídliště Dukla tekoucí voda. Z rekonstruovaného bytu ve druhém patře prosakovala do spodních bytů. Majitel nebyl k zastižení, a tak naši kolegové ve spolupráci s hasiči byt otevřeli a přívod vody zavřeli.
 
Ráno v 6:05 na linku 158 oznámil anonym, že na autobusové zastávce v ulici Svobody je zraněný a pravděpodobně napadený muž. Policisté  na místě zjistili, že se jedná o silně podnapilého muže, kterého již v průběhu noci i kontrolovali. Vždy říkal, že se jde domů vyspat. Při své cestě si  sám způsobil drobnější poranění. Výjezd  skončil zápisem v knize fonogramů a hlášení.
 
Krátce po poledni v Přelouči došlo k pádu sloupu veřejného osvětlení. Ten se měl opřít o zaparkovaný osobní automobil. Protože se nikomu nic nestalo, zaevidovali policisté výjezd jako škodní událost.
 
Krádež 2 jízdních kol oznámila paní v centru Pardubic. U sportovního areálu je měla uzamknuta lankovým zámkem, a když chtěla odjet domů, tak zjistila, že je někdo odcizil. Škodu si vyčíslila na  15.000 korun.
 
V Holicích si jeden pán sám pěstoval na zahradě vlastní kuřivo. Když si  ubalil a zapálil cigaretu, udělalo se mu zle. Na ošetření do pardubické nemocnice jej museli převést zdravotníci. Co skutečně způsobilo mladíkovu nevolnost, je předmětem dalšího policejního vyšetřování, nicméně kolegové případ zaevidovali jako podezření z přestupku na úseku ochrany proti alkoholismu jinými toxikomaniemi.
 
Dva muži se večer po 22. hodině neshodli, kdo bude parkovat na parkovacím stání v suterénu domu v Pardubicích. Jeden z nich tedy přivolal policisty s tím, že druhý jej má ohrožovat basebalovou pálkou. Policistům  po jejich příjezdu sdělil, že se již dohodli a ani k žádnému fyzickému napadení nedošlo, telefonoval pouze preventivně. Výjezd tedy skončil zápisem do knihy fonogramů a hlášení.
 
prap. Radovan Sablík
20. srpna 2009

vytisknout  e-mailem